Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nalazi se u Kuvajtu gdje se sastala s kuvajskim državnim poglavarom emirom Sabahom Al-Ahmadom Al-Jaberom Al-Sabahom te su ocijenili kako postoje veliki potencijali za razvoj gospodarske suradnje između Hrvatske i Kuvajta, osobito na području obrambene industrije. U Kuvajtu je i Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuo Đaković Grupe, a upravo se brodska tvrtka natjecla na javnom natječaju za oklopna vozila.

"Nadamo se da ćemo dobiti taj posao jer su u pitanju milijunske vrijednosti", rekla je hrvatska predsjednica.

Du su pred nekadašnjim brodskim gigantom bolji dani, da se naslutiti i iz Facebook statusa Nenada Bakića koji je najveći je mali (i drugi po veličini) dioničar Đure Đakovića koji posjeduje 11,83% dionica. Nenad Bakić kaže: 

Srce mi je puno kad vidim ove izvještaje iz Kuvajta. To je bila espka bitka, i još traje, ali spasili smo Đuru, mogla je to biti još jedna 'Željezara'. No, nije još gotovo.
Ail ovo je bilo iz jako teške situacije, uz nekima nevjerojatnu suradnju radnika i pogotovo Udruge branitelja s privantim investitorima protiv LOŠEG državnog utjecaja, zajednička smjena od strane države tvrdo imenovanog i još tvrđe branjenog predsjednika uprave, obrana ove nove uprave puno puta od politike ... ne manje važno, kad sam upisao cijelih 10 milijuna svojeg novca kad je firma bila (po ne znam koji put na rubu) i kad su cinični (da ne kažem gore) mirovinski fondovi upisali ukupno manje od toga (sad lažu da nisu imali gdje ulagati nego u Zokijeve obveznice -- a ako im ĐĐ nije bio dobar, što je nedostajalo Facebooku, Siemensu, Google, Amazonu?).
Još malo, valjda ćemo pobijediti, a onda ćemo slaviti.
Pozdrav svih građanima Slavonskog Broda i posebno radnicima u Đuri, ma moramo to izvući do kraja! Jer ĐĐ može donijeti 1% rasta cijeloj Hrvatskoj.
Ovo je samo prvi dio sage, nisam znao u što sam se bio upustio ... ali kad zagrizeš nema nazad.

Nenad Bakić hrvatskoj javnosti poznat je i kao osnivač i bivši vlasnik portala MojPosao.net, ali i po fantastičnom projektu Croatian Makers - Institut za razvoj i inovativnost mladih - IRIM.

Foto: Arhiva