Župan Danijel Marušić posjetio je jutros u 10:00 sati rodilište Opće bolnice "dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu. Rodilje je darivaio s ružama, a poklon koji su donijeli za prvorođenu bebu u 2016. otišao je gospođi Prebeg koja je rodila tri sata iza ponoći.

Prije ovog posjeta, župan je zajedno s brodskim gradonačelnikom, točno u ponoć na brodskom korzu svim žiteljima zaželio sretan ulazak u novo ljeto.

- Sretan sam što imamo 49 beba više rođenih nego u prošloj godini. Bilo je lijepo vidjeti i majke kako se vesele i ovo je svakako prelijep ulazak u 2017. godinu. U našoj županiji, u Novoj Gradiški rođena je i prva beba u Hrvatskoj, samo 3 sekunde iza ponoćo. Ovom prilikom bi zahvalio ravnatelju dr. Samardžiću, svim liječnicima i svom osoblju na ovom odjelu koji rodiljama pružaju vrhunsku uslugu, rekao je Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije.

Voditelj odjela dr. Josip Barišić, zadovoljan je radom odjela, kao i brojem poroda.

- Ove godine imamo već jedan porod, dok su nam se tijekom jučerašnjeg dan pridružila još tri novorođenčeta. Ukupno je prošle godine rođeno 1055 djece, što je za 49 više nego godinu ranije. U brodsko rodilište dolaze i rodilje iz Đakova, Županja i Orašja a broj poroda rodilja izvan županije se kreće oko 140. Što se tiče rada odjela, mi smo jako zadovoljni, perinatalni mortalitet manji od 4 promila, s tim što je od tih četvero djece dvoje bilo izvan područja naše županije. Preko 25% poroda odrađeno je carskim rezom, rekao je dr. Josip Barišić, voditelj odjela za ginekologiju i opstetriciju. 

- Prilika je da čestitamo Novu godinu i novi život, a to je upravo ono čemu strmimo. Cilj je da se osim žitelja grada i županije, naše rodilišteučinimo ugodnim i rodiljama izvan područja naše županije. Kada dobiju kvalitetnu uslugu, ljudi to prepoznaju i vraćaju nam se, rekao je dr. Josip Samardžić, ravnatelj Opće bolnice dr. Josip Benčević.