Jedna od najljepših ljubavnih priča dolazi upravo iz našeg grada, a ispisuju je dvije rode.. Malena je ostala slomljena krila nakon što su je prije više od 20 godina ozlijedili lovci i ne leti na jug. Međutim, rodan Klepetan leti i po 15. puta vratio se svojoj Malenoj. 

Brigu o Malenoj preuzeo je umirovljenik Stjepan Vokić, koji o Malenoj skrbi u dvorištu područne škole "Ivana Brlić Mažuranić" u Brodskom Varošu. Prošle godine Klepetan se vratio 30. ožujka. Ljubavna priča o dvije rode tako bi trebala dobiti još jedno poglavlje, petnaesto po redu.

Međutim, ove godine je sve je krenulo naopako. Nakon manekenske karijere na bočicama Jane i Klepetanovih stihova koji su s bočica Agrokorove perjanice "Jamnice" otapali i najledenija srca, najljepšoj ljubavnoj priči Brodskog Varoša, ali i šire, došao je kraj. 

Naime, Malena Klepetanu zamjera veliki konformizam jer nakon polugodišnjeg izbivanja samo doleti na sve gotovo i po cijele dane samo pozira pred aparatima te da joj uloga "sugar mame" više ne odgovara. Ni Stjepan Vokić nije više oduševljen s Klepetanom, jer nabavljanje ribe za ranjenu Malenu nije problem i sam se pita zašto bi lovio ribu za Klepetana koji na more ide na egzotičnu destinaciju u Južnoafričkoj Republici, a po povratku "izmišlja" kako bi ovu ribu ili onu žabu. 

Proračunati Klepetan razvoj situacije promatra s krova restorana Grozd, gdje se osim za komad ribe, ogrebe i za janjetinu, a budući da se približava sezona krizmi i pričesti, nije isključeno ni da ostane na Grozdovom dimnjaku. 

Ako Malena na popusti u svojim principima, koje crpi iz priča brojnih brodskih obitelji čiji članovi rade u JAR i dobro zarađuju, postoji mogućnost da se gipsana roda iz Vukovarske ulice preseli u dvorište Stjepana Vokića.