Volonterski klub Tehničke škole proslavio je svoj 2. rođendan. Mladi volonteri tako su organizirali proslavu u amfiteatru svoje škole gdje su se prisjetili svih akcija, radionica i brojnih aktivnosti koje su obilježile protekle dvije godine, piše Radio Slavonija.

Ravnateljica Vikica Lukić ponosna je na svoje volontere- Zaista je pravo zadovoljstvo imati volontere u svojoj školi, a oni osim što volontiraju u školi, aktivni su i u lokalnoj zajednici. Počeli su ove godine i sa vršnjačkom pomoći, gledaju svoj interes unutar škole- kome ne ide fizika, ima kome ide, kome ne ide matematika, nekom drugom ide. I nije im teško pokloniti svoje vrijeme nekome kome nastava teže ide.

Voditelj kluba profesor Ivan Bitunjac izrazio je svoje zadovoljstvo ovom malom, ali velikom obljetnicom i pohvalio svoje volontere kazavši da su to prvenstveno 'dobra djeca'- Volonterski klub namijenjen je baš njima, pa imaju slobodu predlagati teme i aktivnosti koje onda zajedno organiziramo.

Mladi volonteri prijavili su i europski projekt medijske pismenosti na kojem bi trebali surađivati sa lokalnim medijima u svrhu razvijanja kritičkog mišljenja.

Prisjećajući se protekle dvije godine, Plavi mravi uručili su i posebne zahvalnice medijskim djelatnicima za doprinos i praćenje njihovog rada, a nakon internog tajnog glasanja, izabrali i najvolonterku Josipu Sudić koja je tako dobila nagradu Zlatni mrav, izrađenu na 3D printeru u njihovoj školi.

-Nagrada mi znači daljnji poticaj, znači da sam bila aktivna i da mogu još puno raditi nakon srednje škole i nadam se da ću uspjeti- kazala je Josipa.