Visoka vinska akademija Slavonskog Broda sinoć je na Salašu Savus u bukovačkom brdu održala redovitu godišnju izbornu skupštinu, na kojoj su članovi jednoglasno usvojili izvješće o radu u prošloj godini, donijeli okvirni plan aktivnosti za ovu godinu i najavili nove stažiste koji bi u Akademiju trebali biti primljeni u studenom.
Skupštinu je otvorio glasnogovornik Visoke vinske akademije Mario Jurković, a potom je Visoki rektor VVA Antun Sabolski podsjetio na sve aktivnosti koje su kao udruga realizirali u 2016. godini.

„Rektorat je skoro zadovoljan jer uvijek se može više i bolje. Imali smo redovne kolokvije kod naša dva vinara i podrumara gdje smo jako lijepo ugošćeni; obilježili smo Vinkovo, a organizirali smo i Martinjsku feštu, na kojoj nam je gostovao kum Visoke vinske akademije alpinist Stipe Božić. Martinjska zabava je bila humanitarnog karaktera, već o dugoj tradiciji naši članovi i gosti su simboličnom kupovinom vina pridonijeli da prikupimo sredstva koja smo donirali jednoj obitelji u potrebi, po preporuci Centra za socijalnu skrb. I ove smo godine pomogli i Domu za nezbrinutu djecu i mlade, donirajući im opremu vrijednosti 1300 kuna, koja ime je potrebna za njihov novi prostor“, istaknuo je rektor Sabolski.
Visoka vinska akademija broji 50-ak aktivnih članova. Trenutačno je na 'stažu' njih šestero, od kojih su dvojica izvan Slavonskog Broda. Ove godine u akademiju će biti primljena četiri nova člana, ako njihovi mentori budu suglasni da su zadovolji pravila kojih se inače stažisti trebaju pridržavati.

A, osnovna su pravila, podsjeća rektor Sabolski, da čovjek u pijenju vina uživa, da cijeni i poštuje vino i da se pridržava deset vinskih pravila istaknutih na članskoj iskaznici Visoke vinske akademije među kojima se posebno ističe ova: „ako zdravstveni stručnjaci kažu da je čaša vina zdrava, onda mi kažemo da je deset čaša vina deset puta zdravije. Naravno ako se to može podnijeti. Dakako da se ne smije pretjerivati ako se ne može podnijeti, mora se kontrolirati, jer, ako se pije umjereno, može se popit u neograničenim količnima“.

Ivica Vlašić