Jučer je na Facebook stranici ženskog vokalnog ansambla "Nene", osvanuo vrlo zanimljiv video. Naime, riječ je o rođendanskom iznenađenju koje su Nene priredili svom omiljenom čika Miji, kako ga vole od milja zvati. Čika Mijo, tj. Mihael Ferić, bio je jedan od voditelja "Nena", a ujedno i jedan od velikih stručnjaka izvorne glazbe. Odlučili smo kontaktirati Nene kako bi nam rekle, jesu li uspjele iznenaditi čika Miju...

"Jučer smo priredile malo iznenađenje našem čika Miji povodom njegovog rođendana. On je bio naš voditelj, sve dok se zbog zdravstvenih problema nije morao povući. Mogu Vam reći, kako nam je iznenađenje uspjelo, što se može i vidjeti iz priloženog videa. Čika Mijo je bio oduševljen. Na videu se može čuti svatovac koji smo same smislile. Na ovaj način smo mu htjele pokazati kako ga nismo i nikada nećemo zaboraviti, kao i njegov trud koji je ulagao u "Nene". Čika Mijo je toliko volio Nene, da bi znao reći "Vi ste, Nene, moja boljka". Tako smo se sinoć napjevali, sjećali dana dok je čika Mijo vodio Nene. Bilo je tu puno smijeha i puno emocija. Vodstvo ansambla, nakon čika Mije, preuzeo je Damir Butković, voditelj Brodskog tamburaškog orkestra i basist TS Berde band, s kojim također imamo odličan odnos.", rekla nam je Vlatka Mišić, predsjednica ženskog vokalnog ansambla Nene.

Ljeto je, ali "Nene" ne odmaraju... 

"Pa moglo bi se reći da i nemamo puno vremena za odmor. Probe su svakog četvrtka i dalje. U pripremi su i neke nove pjesme, znači ne samo tradicionalne. Radimo na obradama i nekih dalmatinskih pjesama i stranih pjesama. Nene se isto tako moram reći pripremaju i za jedan veliki koncert, o kojemu ćemo Vam nešto više reći kroz nekoliko tjedana. Kroz cijelo ljeto imamo poziva sa sviju strana, tako smo nastupile u Bošnjacima povodom dana Općine, zatim u gradu Otoku, sad smo dobile poziv iz Gunje. Sve događaje koje posjetimo i sve što radimo, možete pratiti na našoj Facebook stranici Ženski vokalni ansambl Nene.", naglasila je Mišić. 

Dajana Čavčić