Velikogospojinski dani u Brodskom Vinogorju proslavljaju se ove godine pod geslom „Usliši Majko molbe nam glas!“ Molitveno hodočasnički program svakoga dana započinje u 18.30 prigodnom pobožnošću uz priliku za ispovijed. Misna slavlja počinju u 19 sati. Poslije mise euharistijsko klanjanje i pobožnost Gospi.Na uočnicu Velike Gospe u 19 sati prigoda za ispovijed, u 19.30 marijanska pobožnost, a u 20 sati misa bdijenja i procesija sa svijećama. Na samu svetkovinu Velike Gospe misna slavlja su u 6, u 7.30, u 9, u 11, u 17 i u 19 sati. Svečano blagdansko slavlje u 11 sati predvodi vlč. Ivan Lovrić, župni vikar u Malom Parizu.
Tradicionalnu misu s pojedinačnim blagoslovom djece (napose bolesnih mališana) pedvodi mons. Stjepan Karalić, a zahvalno misno slavlje u 19 sati domaći župnik vlč. Markan Kormanjoš. Prigoda za ispovijed tijekom dana prije i za vrijeme misnih slavlja

U danima devetnice Gospi će hodočastiti i susjedne župe sa svojim župnicima – srijeda (9. kolovoza) župa Kolonija; četvrtak (10. kolovoza) župa Podvinje; petak (11. kolovoza) župa Brodski Varoš. Dva dana trodnevnice će predvoditi fra Ivica Pavlović, a uočnicu Velikoj Gospi vlč. Andrija Djaković.

Foto: Arhiva