U povijesnoj utakmici između Francuske i Hrvatske u finalu svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, Vatreni su dobili podršku navijača iz cijeloga svijeta.  Hrvatske zastave vijorile su se iz gotovo svakog kutka planete, a posebno raspoloženi, ponosni i srčani bili su navijači iz Slavonskog Broda, sugrađani velikog Maria Mandžukića.

Po završetku utakmice i svečane dodjele medalja i pehara, Brođani nisu očajavali zbog izgubljene utakmice i zlatne medalje koje je Vatrenima izmakla "za dlaku". Dapače, Brođani su pjevali i slavili do ranih jutarnjih sati, puni ponosa na Mandžu, reprezentaciju i izbornika Dalića.

Gradske ulice i Korzo preplavili su navijači u hrvatskim bojama i kockicama, sad već čuveni crveni kombi opet je s razglasom poticao Brođane na pjevanje navijačkih pjesama. Prema centru grada uputio se bezbroj vozila ukrašen kockicama, iz kojih su se orile navijačke pjesme, a pridružili su im se kombiji, kamioni, traktori... U svom navijanju, pjesmi i podršci Vatrenima Brođani su bili sportski korektni i dostojanstveni. Kako doznajemo iz PU Brodsko-posavske, policija nije niti jednom intervenirala jer navijači nisu izazvali niti jedan nered.  

 

Foto: Mario Boić