Nakon uspješno završenog EKO Kampa Poloj 2017., koji se odvijao pod sloganom "Bilo mutno ili bistro nama uvijek isto", članovi Kpa Marsonie nastavljaju sa svojim klubskim aktivnostima. Pa tako doznajemo, kako će se u organizaciji KPA Marsonie, odvijati tečaj ronjenja za početnu kategoriju - R1. Razgovarali smo s predsjednikom KPA Marsonie, Robertom Kalanj, o dojmovima nakon završenog EKO Kampa Poloj 2017...

EKO Kamp Poloj 2017. je iza Vas, kakvi su dojmovi nakon svega?
Članovi KPA Marsonie uz sudjelovanje ronilačkih klubova iz BiH i Republike Srbije te naravno mnoštvo ronilačkih klubova iz Lijepe naše, i ove godine spustila se u podvodnu ekološku priču čišćenja rijeke Save. Mogu reći, kako su ovogodišnji uvjeti bili zaista teški. Cijeli vikend je padala kiša. Unatoč kiši i prohladnom vremenu, 67 ronioca je pokazalo kako ni lošiji vremenski uvjeti nisu bili prepreka našoj eko akciji. Kamp je prošao odlično, vladalo je dobro raspoloženje, bilo je puno ljudi i puno dobre klope. Ovom prilikom bih se zahvalio svima koji su sudjelovali u ovoj eko akciji; članovima našeg kluba, gostima, kao i svima na nesebičnom angažmanu oko ovog Eko kampa, kako bi bio i ostao ponos našeg kluba i Grada Slavonskog Broda.

Na Vašoj facebook stranici, mogli smo vidjeti da KPA Marsonia nastavlja sa svojim klubskim aktivnostima, sprema se tečaj ronjenja? Recite nam nešto više o tome?
Pa tako je, riječ je o tečaju ronjenja za početnu kategoriju- R1. Prijave traju do 2.10.2017. Tečaj je u organizaciji KPA Marsonia. Taj isti vikend u prostorijama Zajednice tehničke kulture grada Slavonskog Broda, planiramo napraviti jedan uvodni sat za sve one koji će se prijaviti na tečaj ronjenja, gdje ćemo pojasniti kako će izgledati sam tečaj, od čega se sastoji i sl. Tečaj se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, koji će proći svi. Jedan dio praktičnog dijela odviti će se na Gradskim bazenima. Svi koji su zainteresirani, mogu se javiti na kontakt broj 099/533 - 5423 ili na mail adresu kpamarsonia@gmail.com.

Dajana Čavčić Šafar