Desetogodišnji Aron Anderson ima dvije učionice, knjižnicu i  igralište samo za sebe, ali nema se s kim igrati. Živi na izdvojenom škotskom otoku Out Skerries u Shetlandskom otočju. Aron, koji želi biti ribolovac kao svoj otac Ewan (43), kako odrasta priznaje kako je ponekad ovo sve čudno kada nemaš nikoga više u školi. "Ali sviđa mi se ovaj  otok, mogu se voziti i biciklom istraživati, po  ljeti se kupam u moru, skačem u vodu s mola", kaže mali Aron. 

Njegovo školovanje košta lokalnu zajednicu 75 tisuća 357 funti godišnje. Engleski, matematika, znanost, kulinarsvo i praksa, sve je to na jednom katu u dvosobnoj modernoj  zgradi u blizini mora. I to mu je sve na ovom malom otoku. Tjelesna kultura odnosni se na dnevne šetnje od jedne milje sa svojom učiteljicom Jean Harlow i tako istražuju razne predmete tijekom svoje rute. 

Aron za najboljeg prijatelja ima svog psa, nekoliko pataka i stado ovaca. Nedavno je škola imala više učenika, ali su oni otišli. Njegova majka Denise (46), predsjednica roditeljsko-učiteljskog vijeća kaže kako će ovo biti prva zima kako će Aron biti jedini u školu i teško je reći kako će to biti za njega.
"Žao mi ga je zato što je sam tamo - ali je sretan. Puno vremena provodi s odraslima, pa je i sam brzo odrastao. Sretan je što može povremeno otići u 2 i pol sata brodom udaljeno mjesto kako bi bio s drugom djecom", kaže majka. Ali to jedino može ili vikendom ili blagdanom, ali se može  vratiti samo kada je vrijeme dobro, što je rijetkost. 

Stoga je pokrenuo jednu zanimljivu akciju jedan moderator s Reddita, a to je da mu pošaljemo čestitku za Božič, uljepšamo mu još više blagdan i razveselimo ga, te pokažemo kako ipak ima prijatelja u cijelom svijetu. Sva uputstva su u nastavku: