Odjel za harmoniku Glazbene škole Slavonski Brod ove je godine imao dvoje predstavnika na 41. međunarodnom susretu harmonikaša u Puli, koji je održan od 27. do 30. travnja. Oboje su učenici osnovne glazbene škole, a za natjecanje ih je pripremila njihova nastavnica Anita Krajnović.
Lara Smolić, učenica 4. razreda, osvojila je drugu nagradu u kategoriji B2. S postignutih 88,67 bodova bila je u poretku osma od ukupno osamnaest natjecatelja.
Ivan Horvat, učenik 6. razreda, također je osvojio drugu nagradu, ali i kategoriji C2. S postignutih 86,33 bodova bio je u poretku osmi od ukupno šesnaest natjecatelja.
U objema kategorijama konkurencija je bila vrlo šarolika, s natjecateljima iz Hrvatske, Slovenije, Norveške, Poljske, Njemačke, Češke, Finske, Italije i Crne Gore. Pulsko natjecanje doista je opravdalo predznak "međunarodnoga", a učenicima brodske glazbene škole pružilo je jedinstvenu priliku sviračkog okušavanja u pravoj međunarodnoj konkurenciji te slušanja mladih harmonikaša iz čitave Europe.