Došlo je vrijeme za prekretnicu u životu, privatno i poslovno na neki način. Naime, nakon puno papirologije i dogovaranja konačno odlaziš za Ameriku. Gdje ćeš biti, što ćeš točno tamo raditi i kako je sve krenulo?

"To je krenulo u Zagrebu kada sam igrao za Cibonu, vidio me jedan čovjek iz Zagreba i rekao kako postoji jedan kamp gdje dolaze Amerikanci i pozvao me da dođem. Kada sam odigrao tu utakmicu bio sam zadovoljan i rekao je trener kako ima Ameriku spremnu za mene, te da razmislim malo. Ove godine u svibnju mi je istekao ugovor za Cibonu i tako sam se odlučio za Ameriku gdje je dosta lakše završiti faks, a ujedno imaju vrhunske treninge i košarku, te želim osjetiti taj američki duh. Stalno gledam NBA i baš me sada zanima kako će sve ispasti."

Gdje točno ideš i koliko ćeš dugo tamo boraviti?
"Bit ću u gradu Jacksonville blizu Orlanda i boravit ću tamo 7 mjeseci te odigrati veliki broj utakmica. Prvo kada dođem idem na vrlo teške pripreme i kod njih se igra svodi na brzinu, te veliki broj poena. Nadam se da će tamo biti dobro i bez ozljeda. Već sam u ožujku nazad u Brodu, te ću održavati formu u svom gradu za dalje, odnosno koledž. Nadam se da ću uspjeti ostvariti uvjete, odnosno da ću dobiti full stipendiju za koledž."

Ovo je u biti priprema za tu stipendiju, odnosno polaganje državne mature.
"Da, njihova matura SIT, to moram položiti, onda dolaze ponude za faks, može doći jedna ili više, ako dođe jedna otići ću na taj koledž, a ako dođe više, onda ću opet kontaktirat tog čovjeka koji već ima iskustvo u Americi i koji je sve ovo riješio. Treba vidjeti koji je najbolji za mene i gdje ću više igrati, ima dosta liga, D1, D2 i D3, ako odem u prvu moža ću sjedit na klupi, tko će znati, zato treba vidjeti koji faks treba uzeti."

Naporno treniraš i sada u Sl. Brodu, dva puta tjedno. Kod koga treniraš i kakvi su to treninzi?
"Treniram kod Rimca i Matuška, te im se zahvaljujem što me pripremaju. Moram trenirati kako bih tamo došao spremniji i da ne bude ozljeda, upala tetiva i ostaloga. Ako dođem tamo nespreman bit će mi jako teška prilagodba. Ovako ću održavati formu kako bih bio što bolji, želim napredovati, pogotovo u Americi."

Kod Matuška si i počeo, a kod Rimca završio, u ovom brodskom dijelu karijere.
"Kod Matuška sam počeo u 5. razredu, a kod Rimca, prije dvije godine kada sam odlazio u Cibonu sam završio. Oni me sada treniraju i opet će se dogoditi da od njih idem dalje, ovoga puta u Ameriku. Možda se vratim u Brod, ali vidjet ćemo što će biti poslije faksa. Valda će biti sve dobro i da ću naći neki dobar klub."

Odgođen je put zbog ovog problema s uraganom, kada točno onda putuješ?
"U četvrtak se trebam čuti s administratoricom u Jacksonvilleu kako bi nam rekla kada idemo na let i kolike su štete od uragana, ako ih ima. Ta odgoda može biti opet dobra jer ovdje mogu još trenirati. Barem neka pozitivna stvar, ali nadam se da će se sve smiriti s uraganom i da će uspjeeti sve osposobiti."

Jesi li uzbuđen zbog svega, ima li makar pozitivne treme?
"Ima malo, ali ako sam preživio Zagreb, mogu i ovo. Jest dalje, ali sada sam još ozbiljniji, imam 18 godina, naučio sam živjeti sam. A uostalom vraćam se ubrzo, to će sve proletit. Ali mislim da će biti sve dobro."

Hvala ti puno na razgovoru, želimo ti upsjeha i da ostvariš sve ono zacrtano za Ameriku. Vidimo se u ožujku!
"Hvala Vama." 

Autor: Soundset.hr

Foto: Soundset.hr