Sveti Nikola ove je nedjelje, 4. prosinca posjetio i Slavonski Kobaš te i tamošnju djecu, darivao slatkim poklonima. U pratnji su mu bila i čak dva krampusa koji su dijelili i šibe.

Sveti Nikola oko podneva je stigao u Slavonski Kobaš. Dočekali su ga konjanici Igor Čuletić i Ivan Martić (barjaktari), Natalija Katanić, Marija Pesić, Matea Milojčić i Mihaela Vokić, te dvije zaprege: Marijana Čuletića koja je vozila svetog Nikolu i Mihael Tandarić koji je vozio dva krampusa. Povorka je prošla kroz cijelo selo, a onda je u 12 sati zastao u parku gdje ga je čekalo više od 150 okupljene djece i mladih kojima je dijelio darove. Putem je sveti Nikola dijelio darove i onim mališanima koja nisu mogla doći u park.

Posjet svetog Nikole Slavonskom Kobašu organizirali su mladi iz Kreativne udruge Limes, iz koje ovim putem upućuju zahvalu svima koji su svojim donacijama pomogli da bi sveti Nikola mogao podijeliti darove djeci. „Hvala i svima koji su se uključili u organizaciju, mladim konjanicima i vozačima zaprega, tvrtki Medex koja je izradila štap za svetog Nikolu, i gospođi Ankici Rendić koja mu je sašila i novo odijelo. Ovo je druga godina za redom kako sveti Nikola dolazi u naše selo i nadamo se da će nam doći i dogodine“, rekao je Josip Jagodar, predsjednik KUM Limes.

Ivica Vlašić