Partyjem dobrodošlice u brodskoj Kući piva sinoć su počeli službeni programi CMC Slavonija festa – CMC 200, koji u Slavonskom Brodu ponovno oživljava nikad zaboravljenu tradiciju rock maratona u gradu na Savi.

Nije mala stvar što u naš grad dolaze najzvučnija rock imena iz cijele Hrvatske, ali i iz regije, koja će s festivalskog stagea u baroknoj Tvrđavi Brod u ova dva dana (petak i subota), prema procjenama organizatora okupiti barem 10 tisuća fanova, a koji će uživati u dvije večeri svirke više od 30 bendova.

Sve je spremno, tonske probe su odrađene, scena završena i show može početi! U petak, 26. kolovoza, Rock maraton, program počinje u 18 sati i traje do dva sata iza ponoći. Svi bendovi, njih sedamnaest svirat će uživo. Jedan od njih je iz Italije (The Leading guy), pa prvom izdanju CMC Slavonija festa možemo dati i predznak međunarodnog – uvodno su istaknuli voditelji Mario Jurković i Tomislav Goll.

Okupljene goste, glazbenike i Brođane pozdravili su u ime organizatora direktor CMC televizije Mario Kovač i koordinator posebnih evenata CMC televizije Igor Polak, zahvalivši ponajprije Gradu Slavonskom Brodu i Turističkoj zajednici na ukazanom povjerenju i suradnji koja je dogovorena za narednih pet godina! „ CMC Slavonija fest u Slavonskom Brodu projekt je s dugoročnom perspektivom. Nisu to sam dva festivalska dana, to je cjelogodišnja priča CMC televizije koja će time promovirati i nove rock bendove i njihov rad, ali i jednu novu turističku priču u Slavonkom Brodu i sam grad. Naime, cijeli projekt je ideja dugoročnije suradnje, koji će se graditi i koji će svake godine biti sve veći, a CMS 200 zove se zato što je Slavonski Brod u središtu regije, udaljen 200 kilometara od Zagreba, Beograda i Sarajeva, a mi želimo napraviti jednu regionalnu glazbenu priču. Na festivalu zato imamo gostujući bend iz Beograda (Van Gogh), te po nekoliko bendova iz Zagreba i Sarajeva, a sve stoga što želimo privući turiste i posjetitelje na više pozornica, na više lokacija i događaja…“ naglasio je direktor CMC televizije Mario Kovač.

Izuzetno je, kaže Kovač, zadovoljan gostoprimstvom u Slavonskom Brodu, i od same Gradske uprave i Turističke zajednice ali i u Kućcmc si piva gdje su sinoć započeli službeni festivalski programi, općenito - vrlo srdačan doček. „Baš kako i priliči jednom rockerskom gradu. Želimo oživjeti rock scenu u Hrvatskoj, je mislimo da u eteru nedostaj rock glazbe. Ima izuzetno kvalitetnih glazbenika u cijeloj Hrvatskoj, ali taj žanr dolami u nekim ciklusima. Moram istaknuti Gorana Bareta i Majke kao svoj osobne favorite koje stalno slušam i koje zvuče fenomenalno“ kaže Kovač.

Moćna i skupa produkcija CMC televizije, ozvučenje, scenografija, prepoznatljivost – samo su neke od odlika CMC Slavonija festa koji će zasigurno nadmašiti sve ono što smo do sada u Slavonskom Brodu imali prigodu doživjeti, kad je o glazbenim eventima riječ. Uostalom, CMC Televizija u desetljeću postojanja dokazala se kao jedna od najgledanijih hrvatskih nacionalnih specijaliziranih televizija u regiji, koja se gleda ne samo u Hrvatskoj, nego i u zemljama regije, u Njemačkoj,SAD-u, Austraiji, Novom Zelandu…
Dvanaest kamera snimat će CMC Slavonija fest iz Slavonskog Broda, i emitirati u programu CMC televizije u više termina, bit će snimljeni kadrovi za brojne glazbene spotove novih pop-rock singlova.

Sinoćnji party dobrodošlice u Kući piva okupio je neke od domaćih glazbenika koji će nastupiti na večerašnjem Rock maratonu (Divlji dječak, Republika…), došao je i Pero Galić iz „Opće opasnosti“ (koja nažalost neće nastupiti na festivalu), ali i ugledne goste iz javnog života. Organizatore i sudionike festivala pozdravio je i ministar financija Zdravko Marić, a bio je tu i slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara.
Uoči početka prve večeri, Rock maratona, podsjetimo još jednom, danas od 16,30 sati Kući piva ne propustite promocije singlova Divljeg dječaka i Dominika Blaževca, a već od 9 sati u hotelu Savus u Press centru Festivala možete nabaviti i posebno izdanje CD-a Slavonija festa CMS 200!