Sibinjac Adam Vrbanić, student šeste godine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a odnedavno i član Sibinjske udruge mladih odlučio si je priuštiti izazov više kategorije te se u sklopu razmjene studenata odlučio otići u Indoneziju na mjesec dana.

U sklopu medicinskog fakulteta u Zagrebu djeluje organizacija CroMSIC ( Croatian Medical Students International Comittee) koja među mnogim aktivnostima svojim članovima omogućuje razmjenu studenata s radom od mjesec dana u bolnicama diljem svijeta. Nakon što se odlučio na egzotičnu Indoneziju, našeg budućeg doktora Vrbanića čekalo je rješavanje silne papirologije, uključujući i vizu. Po rješavanju papirologije, stigao je poziv iz grada Tangeranga. Adam je dobio službenu pozivnicu iz bolnice Siloam i to s Odjela za neurokirurgiju koja je privatna bolnica, a mentor mu je bio specijalist neurokirurgije dr. Julius July.

Adam je istaknuo da cijela Indonezija unutar svojih granica ima oko 2500 registriranih bolnica od kojih je oko 60% privatnih, a oko 1000 njih je državnih, dok brojke pokazuju da na svakih 5000 stanovnika dolazi jedan liječnik. Budući da je imao priliku raditi u privatnoj bolnici doživio je mnoga iskustva, a Indonezija mu je pružila da usavršava i uči medicinu, ali isto tako da usavršava i uči život.

- Vrativši se u Hrvatsku primjetio sam da su mi se brojni pogledi na život promijenili, naučio sam prihvatiti različitosti, jer smo svi samo prolaznici ovoga svijeta, istaknuo je Adam.

Adamu želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju, sa željom da ostane živjeti i raditi u našoj domovini. 

Izvor: Global