Neovisan međumrežni list ‘Oslobođenje životinja’ poziva sve na treći Međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica (International March to close all slaughterhouses).

 

Jednodnevni događaj usmjeren na ukinuće “životinjskog holokausta i ropstva na sve tri razine” te promociju veganstva, održat će se u subotu (26. svibnja) na Trg Josipa Jurja Strossmayera (Grad Zagreb).

Cilj ovog prosvjeda je osvijestiti građane “nepotrebnom svakodnevnom stradavanju milijuna životinja, ukazati na iznimnu okrutnost i na osobito štetne zdravstvene i ekološke posljedice rastuće industrijske proizvodnje i konzumacije mesnih i mliječnih proizvoda”.

Zagrebački prosvjed za zatvaranje svih klaonica pridružuje se međunarodnim marševima za zatvaranje svih klaonica, koji su započeli 2007. godine prosvjedom u Parizu te se od tada svake godine održavaju na svim kontinentima s podrškom koja je sve brojnija.

Pokrenuta je i indiegogo kampanja za prikupljanje novaca kako bi se pokrili troškovi organizacije ovog događaja.

Program Međunarodnog prosvjeda za zatvaranje svih klaonica:
11:00 Okupljanje na Trgu Josipa Jurja Strossmayera

11:30 Oblikovanje prosvjedne kolone i pokret prema Trgu bana Jelačića, zatim Ilicom i Frankopanskom do HNK, pa Masarykovom i Preradovićevom do Cvjetnog trga, pa Bogovićevom, Gajevom i Teslinom do Zrinjevca i natrag do Strossmayerovog trga

12:30 Tri ili četir govornika koji će se kratko obratiti prosvjednicima

13:00 Koncert grupe ‘Žen’

14:00 Koncert Darka Rundeka

 

Sve pozive, ali i sve detalje oko organizacije pročitajte na: 3. MEĐUNARODNI PROSVJED ZA ZATVARANJE SVIH KLAONICA