Robna kuća Vesna i Hotel Park dugo su vremena bila dva najveća rugla centra Slavonskog Broda. U međuremenu hotel je dobio novog vlasnika koji bi mu trebao vratiti stari sjaj, ali rješenje za robnu kuću Vesna se ne nazire. Nepoznat broj vlasnika objekta, nezainteresiranost istih za vraćanje objekta u funkciju, s vremenom su rezultirali daljnjim propadanjem, a zbog nemogućnosti pristupa i obavljanja deratizacije umalo je postala i zdravstveni problem. 

Riješenje se ne nazire, a mjere koje poduzima gradska uprava kozmetičke su prirode pa je tako preko turističke zajednice grada u pripremi akcija izrade folija kojima bi se prelijepili izlozi, a na folijama će se nalaziti motivi Slavonskog Broda. Iako dobra ideja, njena realizacija traje predugo, a jedini efekt osim vizualnog bit će sakrivanje lešine goluba koja se pred očima djece, u jednom od izloga raspada već više od godinu dana.

No jučer je robna kuća ušla u novu fazu svog rugla. Naime, postala je i opasna za prolaznike. Brođani su jučer mogli primijetiti kako su prolazi ispod nadstrešnice ograđeni te je stavljeno upozorenje o opasnosti od otpadanja žbuke. Jedina funkcija koju je robna kuća imala, a to je sklanjanje Brođana pod nadstrešnicu u slučaju kiše, od jučer više ne postoji.

U gradskoj upravi nisu obaviješteni o ovom problemu, niti im se vlasnik javio. Do vlasnika ili više njih nismo uspjeli doći, ali nadamo se kako će oni što prije doći do gradske uprave i riješiti problem najružnije građevine na najljepšem trgu u Hrvatskoj.