Na gotovo svakom pametnom telefonu većini nedostaje isto – memorija!
Kad redovito skidamo veliki broj aplikacija i glazbe, Android pametni telefon s memorijskom karticom dobro je riješenje. No, telefoni sa starim operativnim sustavom često ne mogu prepoznati vanjsku memoriju pa je taj problem riješen sustavom Android 6.0. Ipak, na većini Androida podatci se automatski spremaju na internu memoriju, ali se i taj problem može riješiti.
Kako bi aplikacije s interne memorije prebacili na memorijsku karticu, otiđite u Postavke, zatim na Upravljanje aplikacijama, nakon čega se otvara popis aplikacija. Otvorite aplikaciju s popisa i na dnu se pojavljuje opcija Prebaciti na SD karticu. Ipak, postoje i aplikacije koje se ne mogu premjestiti, a uglavnom je tu riječ o aplikacijama koje nisu velike, nego su velike datoteke koje su s njima povezane.

Zbog svojih senzora i megapiksela kamere na pametnim telefonima su najveći kradljivci memorije. Petominutni HD video može biti velik čak i do jednog gigabajta. No, i tu postoji trik.
Ako uložite memorijsku karticu dok je uključena kamera, pojavit će se skočni prozor s pitanjem želite li pohraniti fotografije na SD karticu.
Osim toga, fotografije je najjednostavnije premještati pomoću File Manager aplikacije, koja osim fotografije premješta tekstualne, PDF i druge dokumente.

Nakon prebacivanja aplikacija na SD karticu uređaj će raditi brže i bolje i zasigurno ćete imati manje problema s internom memorijom.