Luka Brnjić, učenik 4. razreda Odjela za harmoniku Glazbene škole Slavonski Brod, osvojio je prvu nagradu na natjecanju u sklopu 10. međunarodnog muzičkog festivala u Aranđelovcu u Srbiji.

Nakon što je prije dvije godine na istom festivalu osvojio treću nagradu, ove se godine popeo na ljestvici uspješnosti te je njegove interpretacije "Preludija i fuge u g-molu" (WTK I) Johanna Sebastiana Bacha i "Postscriptuma" Bogdana Dowlasza stručni ocjenjivački žiri ocijenio s 92,33 boda. Natjecateljski program s Lukom je pripremio njegov mentor, prof. Marijan Belović.

Festival, koji organizira Muzička škola "Petar Ilić" iz Aranđelovca i udruženje "Izvorske kapi", održava se od 10. do 19. ožujka, a Luka je u svojoj kategoriji nastupio 12. ožujka. Osim harmonikašima, festival je namijenjen i natjecateljima solo pjevačima, klaviristima i violinistima, osnovnoškolskog, srednjoškolskog i akademskog uzrasta.
Ovaj rezultat potvrda je Luki, maturantu brodske glazbene škole, da je na pravom putu, budući da se namjerava nastaviti baviti glazbom na akademskoj razini.

Izvor: Glazbena škola Slavonski Brod