Na tragu informacije iz "Glasa Slavonije" koji izvještava o nedostatnim zalihama krvi u KBC Osijek, provjerili smo kakvo je stanje u našoj županiji.

-S obzirom na to da Osijek stoji iza nas u funkciji banke krvi posljednje tri godine i imaju ekipu koja obilazi teren i prikuplja krv mi zapravo trenutno i nemamo problema sa zalihama krvi, a oni osim Broda opskrbljuju i druge gradove na istoku Slavonije- Vinkovce, Novu Gradišku i sl. Vjerujem kako im se može dogoditi nedostatak jer oni prvi "stradaju" dok opskrbe sve ostale. U protekloj godini na području naše Županije utrošeno je oko 4 200 doza krvi, a nadam se kako ćemo i ove godine ostati u nekom prosjeku Uglavnom, zasad se operativni zahvati ne otkazuju,  rekla nam je šefica brodske Transfuzije, dr. Marica Piplović.

Iz samog Crvenog Križa pak pozivaju građane da dođu donirati jer su svjesni povećane potrošnje
 -Krv za potrebe Opće bolnice "dr. Josip Benčević" po reorganizaciji zdravstva prikuplja Služba za transfuziju KBC Osijek, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Slavonski Brod. U 2017. godini nismo imali niti jednu izvanrednu akciju. Prema informacijama KBC Osijek, potražnja krvi je povećana i u našoj bolnici te trenutno trošimo vise krvi nego sto prikupimo na našem području. Stoga i ovim putem pozivamo sve darivatelje da se odazovu na akcije. Prva sljedeća akcija je 30.08. ( srijeda ) u vremenu od 09,00 -19,00 sati u Crvenom krizu, rekla je Tatjana Kolobarić iz Gradskog društva Crvenog križa.