Učenici Glazbene škole Slavonski Brod uspješno su otvorili drugi dio školske natjecateljske sezone. U glazbenim krugovima poznato je da je drugo polugodište ispunjeno mnogim domaćim i međunarodnim natjecanjima na kojima najbolji među učenicima iskušavaju svoje vještine i sposobnosti te dokazuju svoju nadarenost i, nadasve, velik trud koji su uložili u glazbeno obrazovanje. Naravno, pod budnim okom svojih nastavnika, mentora bez kojih uspjeha ne bi moglo biti.
Na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika ''Sonus Op. 3'' koje je od 17. do 19. veljače održano u Križevcima, u disciplinama klavira i solfeggia nastupilo je šestero učenika Glazbene škole Slavonski Brod.

U 1. kategoriji discipline Klavir sudjelovali su Josip Gregurić, učenik 2. razreda OGŠ (mentorica prof. Zdravka Tekić-Dadić) i Iva Ćerić, učenica 2. razreda OGŠ (mentor mag. mus. Toni Toplak). Josip je postigao 89, a Iva 82 boda, pa su oboje zaslužili izvrsnu drugu nagradu u svojoj kategoriji.
U disciplini Solfeggio sudjelovalo je četvero učenika. U tzv. Mini kategoriji, pod mentorstvom prof. Darie Tamare Rac, natjecali su se učenici 2. razreda OGŠ Marta Pitlović, koja je s postignutih 90,33 boda osvojila prvu nagradu, te Valentina Filipović koja je primila priznanje za sudjelovanje. A u 1. kategoriji, pod mentorstvom prof. Danijele Božičević, natjecali su se učenici 3. razreda OGŠ Ana Vojtkuf Peranović, koja je s 86 bodova osvojila drugu nagradu, i Jan Jukić, koji je sa 75,67 bodova osvojio treću nagradu.

Izvor: Glazbena škola Slavonski Brod