Dječje igralište u romskom naselju Mjesnog odbora “Josip Rimac”, čija je izgradnja započela u veljači, polako dobiva svoje pravo lice. Postavljena su dva rasvjetna stupa koja će u večernjim i nočnim satima osvjetljavati dječje igralište i pristup postavljenim uredskim kontejnerima u romskome naselju. Ovih dana će započeti i ravnanje zemlje. Prošli tjedan su postavljene zaštitne ploće. Mještani su vrlo zadovoljni sa već odrađenim poslom, te se nadaju da će i sami pristup dječjem igralištu biti isto odrađen. Koliko su djeca zainteresirana pokazuje i veliki broj djece koji svakodnevno dolazi. 

Inače, izgradnja modernog dječjeg igrališta u Romskom naselju je dio programa „Krenimo zajedno“, kojeg provode UNICEF, Pučko otvoreno učilište „Korak po Korak“, OŠ „Hugo Badalić“ iz Slavonskog Broda i predstavnici romske nacionalne manjine, uz podršku Grada Slavonskog Broda. Novo moderno dječje igralište, vrijednosti oko 100.000,00 kuna, oprema UNICEF, a Grad Slavonski Brod je osigurao pripremu terena, infrastrukturu za opremanje, rasvjetu i održavanje igrališta. Igralište se nalazi uz lokaciju budućeg Društvenog doma u Naselju Josip Rimac, gdje živi veliki broj romskih obitelji, čiju izgradnju financira grad Slavonski Brod.

Površina društvenog doma će biti oko 550 m2, a ukupna vrijednost projekta izgradnje iznosi oko 3,2 milijuna kuna. Društveni dom će se sastojati od ureda, prostora za udruge, igraonice, male i višenamjenske dvorane, prostora za pripremu hrane te poslovnog prostora. Uz dvorane je predviđena dijelom natkrivena terasa, a glavni ulaz će biti prilagođen osobama s invaliditetom. Također uz Društveni dom je planirana i izgradnja pristupne pješačke staze u Romskom naselju.

Izvor: Romski portal

Foto: Čedo Todorović