Duško Živić iz Slavonskog Broda koji je mnogima poznat kao čovjek koji je 152 puta tijekom svog života darovao krv i tako spasio brojne živote, sada treba pomoć drugih, piše Soundset Brod.

Naime, proživljava najteže dane svoga života još od 1973. godine kada je prvi puta darovao krv. Protekle jeseni dijagnosticiran mu je tumor tankog crijeva i imao je metastaze na limfnim čvorovima zbog čega je hitno operiran. Trenutno prima kemoterapiju i treba vašu pomoć kako bi mogao financirati liječenje. Očajna je i supruga Milica.

"Uvijek je rekao i danas govori, bez obzira na ovakvu tešku bolest, kada bi mu se zdravlje vratilo opet bi nastavio istim tempom kao i do sada, ali nažalost mislim da više neće doći. Bolest se dogodila iznenada, pokušavali smo sve, bio je na liječenju, zatim se prvo liječilo nešto drugo umjesto ovoga i tek kada sam pogurala malo CT onda smo saznali što je točno s njim", kaže supruga.

Da tragedija bude veća podigao je prije bolesti kredit kako bi kupio kuću, novac je odnio kod poznanika u kuću dok ne završi s renoviranjem svoga stana, ali su novac ukrali lopovi. Morao je podignuti novi kredit kako bi platio majstore i sada je u teškoj financijskoj situaciji. Supruga i on otplaćuju dva kredita i nakon što plate režije nemaju novca za liječenje.

"Ima lijekove koje financira u potpunosti HZZO, ali ima neke koje mora plaćati iako je trajno oslobodođen. I ja moram svoje lijekove plaćati jer i ja nisam dobrog zdravstvenog stanja. Dakle, lijekove moramo kupovati ali nemamo od čega", kaže.

Zdravstveno stanje mu ovisi od dana do dana, ponovno ima bolove u trbuhu i zaista treba bilo kakvu financijsku pomoć.

Inače, Duško je ove godine Ponos Hrvatske i u veljači bi trebao primiti priznanje, ali teško da će moći doći do Zagreba.

"Najbitnije nam je samo zdravlje. Znam da su ljudi u strašnim situacijama, njemu je jako teško ali i mi smo pomagali drugima. No, takvo je stanje da je došlo do toga da se i njemu treba pomoći, nema nam druge nego tražiti pomoć", rekla je supruga.

Ako želite pomoći Dušku broj žiro računa u Erste banci je HR2524020063207983384.