Od 6 sati ujutro 23.11. do 6 sati 24.11. na području svih Policijskih uprava, provodit će se kontinuirani nadzor brzine kretanja vozila, objavio je MUP. Cilj akcije je, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega se ova akcija i unaprijed najavljuje. Pri tom i građani i predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što se trebaju javiti nadležnoj policijskoj upravi.

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Svaka policijska uprava pozvat će građane da predlože lokacije za nadzor brzine te odabrati one najpogodnije. U nadzoru brzine koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

Suradnja s medijima, objavljivanje i praćenje tijeka akcije ključni su za podizanje svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Rezultati akcije bit će objavljeni 24.11.2017. godine na web stranicama svih policijskih uprava i Ministarstva unutarnjih poslova.