Gorgonzola, plavi sir ili pljesnivi sir je poznati talijanski sir koji sadrži zeleno-plave plijesni roda Penicillium. Legenda govori kako su lokalni proizvođači imali previše sira stracchina. Kako nisu znali što s tim sirom, stavili su ga u pećinu kako ne bi propao. Vidjevši da ga je tamo napala bakterija, mislili su ga baciti. Najprije su isprobali sir, ljudima se okus takvog sira svidio i tako je nastala legenda.

Moja obitelj naprosto obožava gorgonzolu na sve načine. Zato vam donosim brzi, aromatičan i čest recept u kojemu se među glavnim sastojcima nalazi GORGONZOLA 

vrijeme pripreme 20 min za 4 osobe

POTREBNO:
3 filea pilećih prsa
150g gorgonzole
500ml vrhnja za kuhanje
1 žlica maslinovog ulja
sol

PRIPREMA: Filee prsa narezati na tanke šnicle. Napravite tanke, da ih ne tučemo batom.

Posolite šnicle i pecite ih na grill tavici na naglo sa oje strane dok ne porumene.

U tavu satvite žlicu maslinovog ulja, izlijemo vrhnje za kuhanje i ubacimo narezanu gorgonzolu.

Nakon 3-4 min. kad se gorgonzola otopila, promješamo, ubacimo pileće šnicle, poklopimo i ostavimo na laganoj vatri da kuha cca. 10 min.

Poslužite uz njoke, tjesteninu ili neki drugi prilog, dobar tek!

Pozdrav iz kuhinje ispod duge od vaše kuharice Evelina