Više od 300 mladih okupilo se sinoć (srijeda) u Pastoralnom centru župe Gospe Brze Pomoći na velikoj duhovnoj obnovi za mlade koju su organizirali Studentski katolički centar Slavonski Brod (u osnivanju) i Molitvena zajednica Srce Isusovo. Svečano misno slavlje i adoraciju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom predvodio je pater Ivan Ike Mandurić, isusovac poznat po pastoralnom radu s mladima, voditelj studentskog pokreta SKAC 'Palma' iz Palmotićeve u Zagrebu i duhovnik Molitvene zajednice Srce Isusovo.

Neposredno prije početka svete mise, okupljenim je srednjoškolcima, studentima, radničkoj mladeži i drugim brojnim vjernicima, o svom susretu sa živim Isusom i upoznavanju vjere posvjedočio Alan Hržica, voditelj Molitvene zajednice Srce Isusovo iz Zagreba, poznati hrvatski glazbenik i izvođač nekoć svjetovnih, a danas isključivo duhovnih pjesama koje privlače sve više mladih, napose svakog utorka na molitvenom slavljenju kod znamenitih Kamenitih vrata.

U prigodnoj homiliji pater Ike Mandurić kazao je kako Bog jako voli grad Slavonski Brod i sve njegove građane, posebno mlade. „Gospodin te stalno poziva na susret s njime. Isusu nije bitna slava ljudi i da ga veličaju, sjetimo se, Isus se uvijek povlačio na samotno mjesto, u molitvu. Po tom primjeru pozvani smo nasljedovati Isusa“, istaknuo je duhovnik, te pozvao okupljene mlade neka ustrajno mole i neka se pouzdaju u Krista.
Nakon Euharistije, koju je uz patera Ikea koncelebrirao vlč. Robert Farkaš, studentski kapelan i duhovnik SKAC-a Slavonski Brod, te župnik u brodskoj župi sv. Leopolda Mandića, uslijedilo je molitveno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, koje su pjevanjem i sviranjem animirali Alan Hržica (gitara) i Marija Mažar (klavijature).

Inače, Molitvena zajednica Srce Isusovo ima i svoju podružnicu u Slavonskom Brodu koja djeluje već gotovo godinu dana, i koja se također, svakog utorka, od 20.00 sati okuplja na molitvi krunice, ispred brodske 'Male crkve'. Svake srijede, pak, u 20,00 sati središnjoj brodskoj župi redovito se slavi i Misa Mladih, koja na neiscrpni izvor Božje milosti okuplja sve veći broj djevojaka i mladića.

Tekst: Ivica Vlašić
Fotografije: Dejan Maričić