Obavljaju se i posljednje pripreme uoči sutrašnjeg (petak, 26. kolovoza) početka prvog izdanja dvodnevnog CMC Slavonija Festa-CMC 200 kojega u Slavonskom Brodu u baroknoj Tvrđavi Brod organizira CMC Televizija.

Radi se o svojevrsnom remakeu nekad vrlo uspješnog, nadaleko poznatog i među Brođanina nikad prežaljenog brodskog Rock maratona. Na festivalskoj pozornici prve večeri, u petak na Rock maratonu nastupit će ponajbolji rock bendovi iz Slavonskog Broda, ali i iz Nove Gradiške Osijeka, Karlovca, Rijeke, Zagreba, Čakovca…, ali i neka nova imena hrvatske rock scene. Program u petak navečer počinje u 18 sati i trajat će sve do 2 sata iza ponoći.

Teška industrija, Željko Bebek, Adastra, Bang Bang, Buđenje, Emir & Frozen Camels, Saša Lozar, Flyer, Mia, Republika, Regina, En Face, Hard Time, Keops, Filip Dizdar, Dominik Blaževac, …- samo su neka od imena (i bendova) koja će zasvirati u brodskoj Tvrđavi a headlineri festivala, bit će regionalne atrakcije, beogradski Van Gogh i legendarni Goran Bare & Majke.

Kako je najavljeno i na medijskoj konferenciji u srijedu, 24. kolovoza, u Slavonskom Brodu, sam festivalski program kojega prati vrhunska produkcija CMC Televizije, počinje u četvrtak, 25. kolovoza u 21.00 sati partyem dobrodošlice u Kući piva, a nastavlja se u petak u 16.30 sati nizom promocija novih singlova i albuma, uz već poslovično odličnu i za Slavonski Brod prepoznatljivu gastro ponudu , na dvije lokacije, u Hotelu Savus i u Kući piva.

a rock maratonu u petak, 26. kolovoza nastupaju:

SUVI THE ONE, Slavonski Brod;
ROCKERI, Nova Gradiška;
MILOST, Đurđenovac;
ZIMMER FREI, Slavonski Brod;
HYSTERIA, Osijek;
BBB, Slavonski Brod;
EOT, Karlovac;
DIVLJI DJEČAK, Slavonski Brod;
THE LEADING GUY, Italija;
JUDETTE, Zagreb;
KEOPS, Rijeka;
MR ALBINO, Zagreb;
VIS CIRKUS, Slavonski Brod;
KONTRAEFEKT, Slavonski Brod;
GENOVA, Čakovec;
TUĐE ŽENE; Zagreb;
PLAGIJAT, Slavonski Brod

Svirka kreće u 18.00 sati, svaki bend svira po cca 20 minuta; voditelji: Mario Jurković i Tomislav Goll;

U SUBOTU, 27. kolovoza, festivalski program u Tvrđavi Brod počinje u 20.30 sati. Ulaz na CMC Slavonija fest je besplatan obje festivalske večeri.