večanim misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Mateja, apostola i evanđeliste, vjernici župe Gundinci oprostili su se u nedjelju 20. kolovoza 2017. godine od svoga dugogodišnjeg župnika Jose Peraka, koji odlazi u mirovinu. U koncelebraciji župnika bio je domaći sin, vlč. Drago Tukara.

U svojoj propovijedi župnik Perak obratio se vjernicima prigodnim riječima zahvale za svaku pomoć i suradnju tijekom njegovog boravka u ovoj župi. Uz tumačenje riječi Božje, pozvao je sve vjernike da se utječu pod zaštitu Gospe Siromaha, da se u nju pouzdaju, njoj vjeruju.

Misno slavlje animirali su veliki i mali župni zbor te muška pjevačka skupina „Zuce“. Pred kraj misnog slavlja dječji zbor zahvalio je župniku otpjevavši dvije pjesme, a riječ zahvale uime svih župljana župniku Peraku izrekla je Barbara Mihić.

Spomenula je prošlost, župnikov dolazak u župu, njegovo pastoralno djelovanje, a napose je govorila o njegovu duhovnom životu i vjeri koju je rado prenosio svojim vjernicima, pritom ne zanemarujući materijalna dobra u župi. Nakon misnog slavlja upriličeno je prigodno druženje svih vjernika s njihovim župnikom uz razgovor.

B. Mihić