U ponedjeljak je u brodskom Centru mladih održana završna konferencija projekta „CoolTourLab“ koji je provodila slavonskobrodska udruga marketinških aktivnosti „Lima“, uz partnere Hrvatsko društvo turizma i udrugu Marsonikon. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 901.543,00 kuna, a 766.311,55 kn bilo je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta bio je i doprinos socijalne uključenosti mladih (osobito mladih u nepovoljnom položaju) u BPŽ kroz jačanje njihovih komeptencija i i socijalnih i kreativnih vještina, kroz poboljšavanje i približavanje ponude kulturno – umjetničkih sadržaja za mlade do 25 godina u BPŽ te kroz motiviranje mladih za uključivanje u kulturno – umjetničke sadržaje i podizanje svijesti javnosti o postignućima mladih u području kulture i umjetnosti.

Tijekom projekta organizirane su brojne aktivnosti kao što su Mala filmska radionica koju su vodili ugledni gosti predavači Robert Knjaz, Goran Milić, Stipe Božić, Silvijo Stilinović i Đelo Hađiselimović. Zatim održana je i radionica Multi CoolTI mediji, a tri vrlo zanimljiva predavanja o blogu i novim medijima održao je Domagoj Jakopović – Ribafish. Šest radionica Pišem, pričam, čitam, održali su Ivan Lutz, Milena Benini i Robert Francem. O 3D slikarstvu mladi Brođani su kroz osam radionica učili od Filipa Mrvelja, poznatog 3D slikara. Radionicu slikanja i crtanja U mojoj glavi sve izgleda bolje, vodio je brodski slikar Zlatko Kozina. Tijekom tri radionice Drugi kadar! A gdje si sad? brodski srednjoškolci i studenti učili su od Danijela Solde i Vlatka Šplihala, a o pripovijedanju bajki kroz pet radionica Digital storytelling, svoje znanje na mlade prenijele su članice udruge Vilinput.
Projekt je trajao godinu dana, a nadamo se kako će vrlo aktivna brodska udruga Lima i ubuduće nastaviti sa svojim iznimno zabavnim, kvalitetnim i za zajednicu korisnim projektima i što je najvažnije vrlo posjećenim programima.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Udruge marketinskih aktivnosti Lima.