Centar mladih u Slavonskom Brodu, u subotu je bio domaćim događanja pod nazivom Festival filma „CoolTour Lab“. Mladi Brođani sudionici projekta „CoolTour Lab“ i Male Filmske Akademije predstavili su pred punom dvoranom svojim sugrađanima četiri dokumentarna filma. Proteklih mjeseci, oni su marljivo učili i upijali znanje o svojih mentora Berislava Petrovića, Ivana Lutza, Borisa Predmerskog i Krešimira Hercega, koji su, svatko na svoj način prenijeli svoj „rukopis“ na buduće brodske filmaše. Red je spomenuti i filmove koji su prikazani.

Film: IZVAN KUTIJE
Ekipa:
Bruno Vranić
Moreno Mijatović
Mentor: Berislav Petrović

Film: ŽIVOT JE BAJKA
Ekipa:
Borna Sečić
Erna Stjepić
Mentor: Ivan Lutz

Film: JA IMAM SVOJ NAČIN
Ekipa:
Mislav Savić
Dajana Ivičić
Ivo Baričević
Marko Gugić
Mentor: Boris Predmerski

Film: CONNECT-IT
Ekipa:
Roko Lukenda
Divna Grabarević
Tomi Stanišić
Mentor: Krešimir Herceg
Projekt Cooltour Lab koji provodi Udruga marketinških aktivnosti „Lima“, uz partnere na projektu: Udruga Marsonikon i Hrvatsko društvo kulturnog turizma, Osijek. Ukupna vrijednost projekta iznosi 901.543,00 kuna, a 766.311,55 kn bit će sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda.
Ideja projekta bila je kreirati kulturno-umjetničke sadržaje namijenjene mladima koji pričaju i razumiju jezik mladih, a ujedno potiču razvoj divergentnog mišljenja i njeguju razvoj kreativnih potencijala. Kroz te potencijale obuhvaćene su skupine mladih koji su iskoristili priliku ne samo kreirati i konzumirati kulturnoumjetničke sadržaje nego i razviti ključne kompetencije koje se odnose na sposobnost korištenja alata za interakciju s okolinom, sposobnost komunikacije s heterogenim skupinama i sposobnost autonomnog djelovanja što će kroz razvoj socijalno prilagođene ličnosti rezultirati socijalnom uključenosti mladih i mladih u nepovoljnom položaju u BPŽ kroz sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima.
Cilj projekta bio je i doprinos socijalne uključenosti mladih (osobito mladih u nepovoljnom položaju) u BPŽ kroz jačanje njihovih kompetencija i i socijalnih i kreativnih vještina, kroz poboljšavanje i približavanje ponude kulturno – umjetničkih sadržaja za mlade do 25 godina u BPŽ te kroz motiviranje mladih za uključivanje u kulturno – umjetničke sadržaje i podizanje svijesti javnosti o postignućima mladih u području kulture i umjetnosti.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Udruge marketinskih aktivnosti Lima.