Darovni božićni koncert SBTV-a po običaju je napunio Kazališno koncertnu dvoranu gotovo do posljednjeg mjesta. Događaj je to kojim SBTV obilježava kraj poslovne godine, dariva sve posjetitelje koncerta, ali i ono što je najvažnije, pomogne jednu obitelj. Ove godine darivana je obitelj Vukašinović iz Velike, obitelj koja broji šesnaestero djece. 

Božićni koncert imao je šokantan uvod za sve posjetitelje, jer je direktorica SBTV-a Marizabela Mijakić obavijestila nazočne kako je Danijela Martinović zbog zdravstvenih problema oko 14:00 sati otkazala koncert. Dok su se posjetitelji u čudu pogledavali, usijedilo je ugodno iznenađenje, jer su se organizatori brzo snašli i doveli dva benda koje su posjetitelji pozdravili s velikim odobravanjem. Naime, organizatori su u vrlo kratkom roku uspjeli dogovoriti nastupe Sviraca i Opće opasnosti. 

Prvi su na binu izašli Svirci koji se odlično kombiniranim tamburaškim i pop koktelom pjesama zagrijali dvoranu pred nastup Opće opasnosti. Županjski rokeri su nastup prilagodili uvjetima Kazališno-koncertne dvorane i priredili pravu glazbenu poslasticu u "unplugged izdanju" s dvije akustične gitare. Publika je ovakvo izdanje Županjaca prihvatila s oduševljenjem i i pjevala je s Općom opasnosti od prve do zadnje pjesme, a ni Županjci nisu ostali ravnodušni na odličnu reakciju publike.

Kada je Opća opasnost završila s nastupom publika se zadvoljno pogledavala, a onda je uslijedilo još jedno iznenađenje, jer na binu su opet izašli Svirci i savršeno odradili još jedan blok od izvornih narodnih pjesama do tamburaške verzije "Lutke" sastava S.A.R.S.

Još jedan darovni božićni koncert je iza nas, a mi s nestrpljenjem očekujemo sljedeći. Bravo SBTV.