U Poreču se od 12. do 14. travnja održalo 59. Državno natjecanje iz matematike na kojem je nastupilo i dvoje brodskih gimnazijalaca.

 

Ana Imrović, učenica 1.B razreda opće gimnazije natjecala se i ranije dok je pohađala osnovnu školu, a sada prvi puta dobila poziv na državno prvenstvo, a osvojila 16. mjesto u RH na B razini u kategoriji prvih razreda. Mentor joj je bio profesor Goran Knežević.

Na državnom prvenstvu nastupio je i Borna Šimić kojeg je pripremala mentorica profesorica Jasna Bošković. Borna je zauzeo treće mjesto na A razini, u kategoriji 4. razreda zbog čega je pozvan na Hrvatsku matematičku olimpijadu, a i kandidat je za olimpijski tim koji će nas predstavljati na Svjetskoj matematičkoj olimpijadi.

Vrlo smo ponosni na naše učenike koji svojim trudom i zalaganjem čine Gimnaziju Matija Mesić školom koja se već godinama pojavljuje na državnim natjecanjima iz gotovo svih predmeta. Nerijetko sudjelujemo i s više učenika iz istog predmeta što je jasan pokazatelj kvalitetnog rada u učionici, gdje se postavljaju temelji za natjecanje. No, još više to je pokazatelj njihove individualne kvalitete jer sadržaji koje usvajaju pripremajući se za natjecanja, daleko nadilaze razinu redovnog školskog programa. Posljedično, količina truda i vremena kojeg se mora uložiti da biste bili pozvani među dvadesetak najboljih u cijeloj generaciji zaista je velika. To mogu samo oni najustrajniji pa je poziv na državno natjecanje veliki uspjeh sam po sebi. Takvi učenici zaslužuju posebnu pažnju našeg društva koje nad njihovim napretkom treba budnim okom bdjeti i osigurati da oni svoj potencijal mogu u potpunosti ostvariti u RH. Društvo mora stvoriti uvjete koji će svim mladima, a napose najboljima među njima, omogućiti ostvarenje budućih osobnih i profesionalnih ambicija inače je njihov odlazak van granica RH neizbježan, rekao je profesor Goran Knežević.