Povezuje nas s obitelji i prijateljima koji su na drugom kraju svijeta, odličan je marketing za baš svaku djelatnost, a uz to je često i razbibriga. On je naravno Facebook, i osim stvari za koje znamo odavno, on krije i puno trikova.

Facebook nam je omogućio chatanje, a danas čak nije niti potreban profil na samoj mreži. Dovoljan je samo broj mobitela i to je to.

Uz to, tu je i odlična mogućnost naručivanja Ubera. Nije potrebna aplikacija, nego samo odabir ikone "More", odabir "Transportation", a nakon logiranja pozivate Uber zajedno s informacijama o kretanju vozila.

Grupni chat odlična je stvar. Bilo da je riječ o dogovoru za kavu s najboljim prijateljima ili komunikacije s radnim kolegama, svi smo primijetili da vrlo često komuniciramo s istom grupom ljudi. Zato možete svoju najdražu grupu "učvrstiti" na vrh razgovora. Jednostavno u grupi odaberete "Pin" i to je to. Uz to, svojoj grupi možete dodijeliti ime, fotografiju i boju.

Kad je riječ o notifikacijama, ponekad znaju biti naporne i ometati važan sastanak. Ukoliko ih ne želite čuti, razgovore možete utišati tako da se u razgovorima selektira ime na vrhu poruke. Među opcijama koje se pokazuju izaberite "Notifications" i onda možete izabrati period u kojem želite da notifikacije ne stižu - 15 minuta, sat ili 24 ili beskonačno.

Super stvar za sve one koji preko Facebooka vole objavljivati fotografije je Photo Magic.
Ovaj dodatak Photo Magic prepoznaje lica na fotografijama, što olakšava slanje istih vašim prijateljima. Dodatak se uključuje u postavkama, u dijelu "Photos & Media".

Ukoliko vas prijatelji koji dolaze u vaš grad ne mogu pronaći, sve će biti lakše uz slanje lokacije: izaberite ikonu "More" i opciju - "Location". Tako možete poslati i bilo koju drugu adresu.

Ono što je obradovalo veliku većinu si definitivno GIF-ovi. Na dnu razgovora pritisnite "More" i onda će vam se pokazati niz aplikacija koje možete instalirati, a da generiraju GIF-ove, primjerice, GIPHY, koji instalirate tako što vas Messenger šalje ravno u AppStore, piše Mashable.