Članovi Javne vatrogasne postrojbe Grada Nova Gradiška u suradnji s članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva redovito održavaju vatrogasne vježbe kako bi bili spremni za sve uvjete i načine spašavanja unesrećenih. Uz redovite vatrogasne vježbe koje obuhvaćaju zaštitu od požara ljudi i imovine, danas su Novogradiščanima prezentirali i vježbe spašavanja unesrećenih na zaleđenim površinama.

Na prostoru gradskog klizališta tijekom prijepodneva prezentirali su vježbe spašavanja unesrećenih na zaleđenoj površini na tri načina, a za sve izvedeno opravdano zaslužili pljesak okupljenih građana.

– Zahvaljujemo novogradiškoj tvrtki Eko Kong što nam je izišla ususret i omogućila da na prostoru klizališta građanima pokažemo kako se snaći i u ovakvim situacijama. To su naše redovite aktivnosti i ovim činom želimo pokazati da su novogradiški vatrogasci spremni odgovoriti na sve izazove, nenadane situacije i elementarne nepogode – kažu zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Nova Gradiška Siniša Makovičić i voditelj grupe Dejan Lekić.

Nije bilo danas lako prezentirati vježbe na ovako izuzetno hladnom vremenu, vjetru i “debelom” minusu, stoga novogradiškim vatrogascima za sve izvedeno i pokazano sve čestitke! 

Izvor: Radio Nova Gradiška