Tridesetak učenika iz 11 ekipa sudjelovalo je na ovogodišnjoj Županijskoj modelarskoj ligi, koja je u organizaciji Zajednice tehničke kulture Brodsko-posavske županije održana u Slavonskom Brodu, piše lokalni.vecernji.hr. Riječ je o ekipnom natjecanju učenika osnovnih škola u području modelarstva i maketarstva. Najuspješniji su bili Andrej Muić i Ester Faccio-Andrijić iz OŠ Mate Lovraka iz Nove Gradiške, koji su osvojili prvo mjesto.

Drugi su bili Roko Lukenda i Ivan Fran Arar iz brodske OŠ Vladimira Nazora, a treći Nikola Garić i Borna Odobašić iz brodske OŠ Ivana Gorana Kovačića. U posebnoj kategoriji za učenike OŠ Milana Amruša, koju pohađaju djeca s teškoćama u razvoju, pobijedili su Vedran Čeliković i Dominik Puškarić.

- Cilj natjecanja je poticanje mladih na izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti i timskog rada, a u konačnici i izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva – rekao je tajnik Zajednice tehničke kulture Mladen Damjanović.

Pobjednici će predstavljati županiju na državnom natjecanju koje će se od 25. do 27. svibnja održati u Kraljevici.

Foto: Ivica Galović/Pixsell