Mladi glazbenik Dominik Blaževac (23) iz Slavonskog Broda ovih dana osvaja play liste CMC televizije i brojnih radijskih etera u Hrvatskoj novim singlom „Poljubi me“, za kojega je nedavno snimljen i video spot, a koji u samo nekoliko tjedana na You Tubeu broji više od 14 tisuća pogleda. Druga je to pjesma koju je naš Dodo interpretirao, nakon prvijenca „Ako te pitaju“, kojega je publici predstavio prošloga ljeta na CMC Slavonija festu u Slavonskom Brodu. Dominik je potpisao i ugovor s Croatia Recordsom, i u razgovoru za 035portal, uz ostalo, najavljuje još novih singlova u 2017.. koji bi se trebali naći i na njegovom prvom albumu.

Dominik, nova pjesma „Poljubi me“ već je mnogima ušla u uho. Kako je rođena ova prekrasna pop rock balada, kako bi ju opisao?

Pjesma je nastala još prije godinu i nešto u radionici tekstopisca i skladatelja Željka Zovka, s kojim sam i već tada bio u suradnji. Kaže, dok ju je pisao, čuo je mene u njoj, pa se eto stvorila jedna 'kemija' koja je urodila, evo, drugim singlom, kojega sam ja imao čast interpretirati. Ali, nije to samo Dominik, to je dobra ekipa sjajnih glazbenika, s kojima je super raditi, jer je pjesma stvarno svima „sjela“ na prvu, a evo i brojnima već ušla u uho. Ja sam prezadovoljan prvim reakcijama publike, koje su nadišle sva naša očekivanja, obzirom da mi je to tek druga pjesma. Aranžman potpisuje Zlatko Čošić, pjesma je rađena u studiju Decibel producenta Igora Ivanovića, a bubnjeve je snimio Dalibor Dado Marinković, inače bubnjar Parnog Valjka, kojega sam upoznao kad sam u prosincu 2015. pjevao na njihovom koncertu.

Kako je nastao video spot za singl „Poljubi me“?

Redatelj spota je Marko Zeljković iz Studija 69, strašno muzikalan tip koji pjesmu zaista zna pretočiti u video, pri tome posebno vodeći računa da kadrovi videa ne odvlače previše pažnju na riječi i glazbu, što je meni jako važno. Mislim da je Marko stvarno majstorski odradio spot. Sniman je u Samoboru i okolici. U spotu gostuje i prelijepa Mia Žakula iz Vinkovaca, vrlo draga djevojka, ali i naša poznata radijska i televizijska voditeljica i glumica Doris Pinčić Rogoznica koja je svojim prelijepim radijskim glasom uljepšala i zaokružila cijelu priču.

Jesi li se ti osobno pronašao u pjesmi?

Jesam. To mi je i inače od početka najvažnije, da se ja nekako nađem u pjesmi. Svatko može glumiti, ali ja nisam tolik uvjerljiv glumac, želim pjesmu osjetiti i dati maksimum iskrenosti, osobnosti i pozitive u interpretaciji. Prije snimanja, o riječima pjesme sam razgovarao s autorom Željkom Zovkom, o tome kako ju je on proživio i kakav događaj iz svog života zapravo opisuje, tako da je i meni bilo lakše razumjeti emocije koje nosi sama pjesma.

Prije nego otkrijemo tvoje daljnje planove, osvrnimo se na godinu iza nas. Osim prve pjesme „Ako te pitaju“ s kojom si nastupio i na CMC festivalu, što je još obilježilo 2016. u tvom glazbenom radu?

Pjesma „Ako te pitaju“ nastala je u lipnju 2016. i jako mi je drago da sam njom, kao domaćin, u svom gradu, mogao otvoriti CMC Slavonija fest. Toliko lijepih stvari mi se dogodilo u protekloj godini, meni mladom koji sam tek počeo, tako da sam stvarno presretan. Posebno što je i publika to prihvatila, ali i brojni iskusni glazbenici, koji su mi iskazali veliku podršku. Uvijek se držim izreke: „ono što zračiš to i privlačiš“, pa sam presretan što sam se okružio sjajnim ljudima koji me „guraju“. Rezultat svega je i trogodišnji ugovor koji sam potpisao u lipnju sam s Croatia Recordsom.

Što podrazumijeva taj Ugovor, što možemo očekivati i je li na pomolu i prvi album?

Svakako. U naredne tri godine, dakle do ljeta 2019. , a nadam se puno prije, trebao bih snimiti prvi album s deset do 12 pjesama, a prije toga, nadam se vrlo brzo 4 do 5 novih singlova koji bi se mogli naći na albumu, ovisno o reakcijama publike. Već imamo materijala za dva albuma, nešto imam i svojih autorskih pjesama, za koje vjerujem da će jednoga dana biti, onako, 'zrele'. Moram još poraditi na tekstovima, ma, još puno moram raditi da bih stekao iskustvo, razvijati i talent. Nakon dvije uspješne balade, već za ovu godinu planiramo i nekoliko dinamičnijih singlova: po jedan u travnju, u kolovozu i krajem godine.

Je li Dominik konačno, nakon dužeg vremena, snažno ime koje će dugoročno proslaviti Slavonski Brod na hrvatskoj glazbenoj sceni?

Ja se iskreno nadam da će biti tako i dat ću sve od sebe. Ali, ponavljam, u ovoj priči nisam samo ja, svi ovi sjajni ljudi s kojima i radim i družimo se, od tekstopisca Željka Zovka, Željka Čošića koji radi aranžmane do Mirte Dautović koja pjeva sa mnom i Ivana Polića na klavijaturama. Slavonski Brod ima jako puno glazbenih talenata, za koje u Zagrebu znaju i cijene ih. On što je mene potaknulo na razmišljanje je upit „ti si iz Slavonskog Broda?“, jednog od gitarista Parnog valjka prilikom probe za onaj zajednički koncert, koji mi je tada rekao da u Brodu ima strašno puno dobrih glazbenika, ali većina ih nije baš primijećena na sceni jer su izašli solo i sviraju s nekim. Dugo nije izašao netko tko bi bio prepoznat da je iz Slavonskog Broda, poput recimo Opće opasnosti iz Županje. Evo, nadam se da će moja priča zaživjeti, i drago mi je što ju u mom gradu prihvaćaju.

Da, Brođani znaju za tebe. No, tvoji počeci su, čini se, puno raniji?

Lijepe stvari se dogode najprije u obitelji. U mojoj su svi muzikalni, a ja sam evo, jedini odlučio ići tim putem. Prvi moj doticaj s glazbom bio je, čini mi se, 2010. godine kad sam počeo pjevati u zboru MIR - Molitva i Riječ, kojega je vodio prof. Dubravko Šef, a „dovukla“ me moja sestra koja već dugo pjeva u zboru. Tako da mogu reći, da sam, baš poput Elvisa Presleya, počeo u crkvenom zboru. Ondje me toliko privukla ta glazba, harmonija. Nakon nekog vremena, završivši srednju školu, upisao sam i studij ekonomije, diplomirao, ali sam shvatio da se ipak nisam ful pronašao, da to nije ono što zaista želim raditi. Istodobno sam se pripremao za glazbenu akademiju, pa sam se obratio prof. Šefu. Njemu najviše zahvaljujem što me privukao glazbi, što mi je dao jako dobre glazbene temelje. Još važnije, ugradio mi je u te temelje duhovne i moralne vrijednosti, pa mi glazba nije isključivo posao ili hobi, glazba je ono što čini mene, što zaista živim i želim živjeti.

Sad si na Umjetničkoj akademiji u Osijeku? Kako ide studij?

Tako je evo, sad sam na akademiji, druga godina studija Glazbene pedagogije. Ondje upijam velika znanja koja će mi sigurno koristiti u daljnjoj karijeri. Imamo još tri i pol godine do završetka studija, istodobno ovdje radim na pripremi albuma, dosta imam i gaža s bendom Sing Sing, imat ćemo svirke u više gradova po Hrvatskoj, to je važno, da se ljudima predstavimo i uživo. Želimo proširiti vidike, upoznati nove ljude, nove gradove, svirati i pjevati.

Na koncu, tvoja poruka mladim talentiranim i neafirmiranim glazbenicima, osobito onima koji su „zakopali“ svoje talente?

Meni, koji sam u svemu imao dosta sreće, teško mi je pronaći pravu poruku, ali u svemu što zaista želiš raditi, trebaš biti uporan, vjerovati u sebe više nego što će itko drugi vjerovati. Trebaš biti svjestan svojih talenata i dijeliti ih, ako te to čini sretnim i ispunjenim. Raditi, vjerovati u to što radiš i ne odustajati, unatoč svim izazovima.

Dominik, hvala ti za ovaj razgovor, želimo ti puno novih pjesama i puno uspjeha u tvom daljnjem radu.

Razgovarao: Ivica Vlašić