Na ovogodišnjem regionalnom natjecanju u sklopu 56. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, koje svake godine organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, sudjelovale su tri učenice osnovne Glazbene škole Slavonski Brod, u disciplinama harmonike i flaute.
U Zagrebu je 19. veljače održano natjecanje za harmonikaše. Naša učenica Lara Smolić, učenica 6. razreda u klasi prof. Anite Krajnović, osvojila je treću nagradu. Natjecala se u 3. kategoriji te je postigla 77,80 bodova. Istoga tjedna, 23. veljače u Jastrebarskom, započelo je natjecanje za puhače. U disciplini flaute sudjelovale su dvije učenice iz klase prof. Maje Fabris. Elza Lakušić, učenica 6. razreda, osvojila je drugu nagradu u 3. kategoriji (84,70 bodova), a Ana Vojtkuf Peranović, učenica 4. razreda, osvojila je drugu nagradu u 2. kategoriji (87,60 bodova). Flautistice je na natjecanju za klavirom pratio prof. Frano Fabris.
Budući da je riječ o najzahtjevnijem, i jedinom na državnoj razini priznatom, hrvatskom natjecanju za učenike glazbe, čestitamo učenicama i mentoricama na još jednom uspješnom predstavljanju Glazbene škole Slavonski Brod.

Izvor: Glazbena škola Slavonski Brod