Nakon što su na regionalnom natjecanju u sklopu 55. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa osvojili visoke druge nagrade, učenici Glazbene škole Slavonski Brod Marko Nosić i Nikola Vincek postigli su nove odlične natjecateljske rezultate. Naime, sudjelovali su na 4. međunarodnom natjecanju tamburaša u Subotici u Vojvodini (Tambura Instrumental Festival), održanom 20. i 21. ožujka u organizaciji Hrvatske glazbene udruge "Festival bunjevački pisama". Obojica učenika nastupili su u 2. kategoriji klasične glazbe na bisernici.
Marko Nosić, učenik 3. razreda u klasi prof. Dalibora Timarca, s postignutim je 91,33 bodom osvojio prvu nagradu, a Nikola Vincek, učenik 4. razreda u klasi prof. Gorane Jagarinec, ocijenjen je s 88,33 bodova te je osvojio drugu nagradu. I ovoga puta na nastupima ih je pratio korepetitor prof. Karlo Đurić.
Dodajmo da je Glazbena škola Požega partner Hrvatskoj glazbenoj udruzi "Festival bunjevački pisama" u organizaciji festivala te da se festival/natjecanje naizmjenično svake godine održava u Požegi i u Subotici.

Foto: Arhiva