Što je starije, kokoš ili jaje? Jesu li kućice na Božićnom sajmu zatvorene zašto što nema Brođana, ili Brođani ne dolaze na Božićni sajam zato što su kućice zatvorene, pitanje je o kojem bi se dalo danima raspravljati. Ipak, činjenica je da se svake godine dodaju novi sadržaji na korzu, a i preseljenje sajma na korzo, bolja je opcija od one na tržnici. Ove godine Brođane su iznenadili zimski vrtovi na korzu koje su postavili vrijedni Komunalčevi djelatnici, kao i instalacija božićne jelke. I dok je jelka pod video-nadzorom, zimski vrtovi na žalost nisu.

Na žalost, iz razloga što su si vandali oskudnog IQ-a namjerili upravo na njih. Tako su noćas ukrali saonice iz zimskog vrta na korzu koji je u danu omiljena lokacija za fotografiranje. Pokidane su i lampice, porušena su božićna drvca, a onda su vandali malo obišli i zimski vrt sa sjeverne strane Strojarskog fakulteta. Tamo su počupali 10 topijara, a topijar je noćas iščupan i na kružnom toku (Gupčeva – Zrinska). Komunalčevi djelatnici su sanirali svu štetu, ali neke stvari nije moguće sanirati. Npr. novi topijari se neće moći zasaditi do veljače.

Obzirom na sve češće slučajeve uništavanja javne gradske imovine, iz gradske uprave ponovno pozivamo građane da u sprječavanju takvog ponašanja pojedinaca koriste mobilnu aplikaciju City Hub. Naime, uz pomoć ove mobilne aplikacije građani imaju mogućnost na licu mjesta fotografirati ne samo određeni komunalni problem nego i počinitelja prekršaja te ga na brz i jednostavan način prijaviti nadležnim gradskim službama. Tijekom posljednjih šest mjeseci, od kada je aplikacija dostupna građanima, Gradska uprava je putem City Huba zaprimila gotovo 140 prijava građana.
Također, ovim putem još jednom apeliramo na sve građane da čuvaju svoj grad i javnu gradsku imovinu, jer u konačnici i o njima samima ovisi koliko će im novi sadržaji biti na raspolaganju.