Pod naslovom „Nevidljivo učiniti vidljivim“ u Muzeju Slavonije u Osijeku, dodijeljene su godišnje volonterske nagrade koje već dvanaestu godinu u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera dodjeljuje Volonterski centar Osijek. Među nagrađenima za su i Kreativna udruga mladih Limes iz Slavonskog Kobaša i Tehnička škola Slavonski Brod, piše brodportal.hr

Nagrade se dodjeljuju pojedincima i organizacijama koje su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici.

U proteklih 11 godina dodijeljeno je 96 nagrada aktivnim pojedincima, organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere, školama te poslovnim organizacijama koje promiču volonterstvo, a ove godine nagrađeno je pet volontera u kategoriji za volonterski angažman pojedinca, četiri organizacije u kategoriji za najbolje primjere dobre prakse uključivanja volontera, dvije srednje škole u kategoriji za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju te jedna poslovna tvrtka u kategoriji za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva.

Za volonterski angažman pojedinca nagradu Volonterskog centra dobili su Blaženka Lončar, Mila- Marica Rukovanjski, Katarina Ćosić, Jovica Radosavljević i Ilija Marić.

Primjeri dobre prakse uključivanja volontera su Kreativna udruga mladih "Limes" Slavonski Kobaš, Atletski klub "Slavonija-Žito" Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Našice - Klub mladih, te Udruga mladih i učenika s teškoćama "Prijateljstvo" iz Feričanaca.

Za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju, nagradu Volonterskog centra Osijek dobili su Ekonomska škola Braća Radić Đakovo i Tehnička škola Slavonski Brod, a za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva nagradu je dobila tvrtka Kaufland Hrvatska k.d.

"Najljepša nam je ovo čestitka za Međunarodni dan volontera! Zahvaljujemo LAG-u Posavina što nas je kandidrala za Volontersku nagradu 2017.", poručuju iz Osijeka članovi Kreativne udruge Limes. Čestitamo svim dobitnicima!