Danas je u prostorijama Gradske uprave održana konferencija za novinare na kojoj je Savjet mladih Grada Slavonskog Broda predstavio ovogodišnji program i raspored priprema za državnu maturu.
Kao i ranijih godina, pripreme za državnu maturu su besplatne pripreme svim srednjoškolcima, a više informacija o provedbi i svrsi priprema podijelili su medijima i javnosti Marta Zečević- predsjednica Savjeta mladih Grada Slavonskog Broda, Zlatko Markovinović- ravnatelj Gimnazije „Matija Mesić“ i Nikolina Pranjić- profesorica engleskog jezika u Osnovnoj školi „Bogoslav Šulek“.
Početak priprema je 10. ožujka 2018. godine, a posljednji termin održat će se početkom svibnja te će se održavati u Centru za mlade. Kako bi se postigli što bolji rezultati, pripreme za razliku od prošle godine imaju jedan dodatan termin, odnosno trajat će jedan dan duže.
Pripreme su organizirane prema sljedećem rasporedu:

Predavanja i priprema predmeta za A razinu održat će se 10. i 17. ožujka te 7. i 14. travnja, dok će se za pripremu predmeta za B razinu održati 28. travnja i 5. svibnja 2018. godine.
Pripreme iz Hrvatskog jezika održavaju se na ranije spomenute datume u vremenu od 8 do 9:30 sati, za Engleski jezik od 9:45 do 11:15, dok će pripreme iz predmeta Matematike biti od 11:30 do 13 sati.
Profesori koji će srednjoškolce podučavati kako bi se dodatno pripremili za maturu su Zlatko Markovinović- ravnatelj Gimnazije "Matija Mesić" koji je ujedno i koordinator procesa priprema, Marijana Zarožinski- profesorica matematike, Nikolina Pranjić- profesorica engleskog jezika i Martina Lukić- profesorica hrvatskog jezika.
Za sva dodatna pitanja svi zainteresirani učenici mogu se javiti na e-mail adresu: savjetmladihgsb@gmail.com, a obavijesti i novosti vezane uz održavanje priprema mogu se pratiti na Facebook stranici Savjeta mladih Grada Slavonskog Broda.