Korčulanska triatlonka i žena velikog srca, Maja Bonačić (Udruga "Oblačić", Projekt Zaigrana pedala), danas je u 15:00 sati prelaskom graničnog prijelaza u Slavonskom Brodu okončala put dugačak 480 kilometara koji je u samo tri dana prešla s - biciklom.  Naime, djeca predškolskog uzrasta Dječjeg vrtića "Anđeli čuvari" i Dječjeg vrtića "Korčula" izradili su staklenku (napunili je čistim, morskim, zrakom) koju je Maja Bonačić iz Udruge "Oblačić" nakon tri dana bicikliranja predala vilama iz Udruge "Vilinput".

Maju su dočekali roditelji, djeca, bake, djedovi i ostali građani Slavonskog Broda kako bi zajedno otvorili staklenku čistoga zraka kako bi naša djeca na trenutak i simbolično udisala svježinu, zdravlje i suosjećanje svojih prijatelja s Otoka Korčule! Slika koja je danas odaslana skorzašalje snažnu poruku kako je problem onečišćenog zraka problem naše djece koja nemaju zdravu budućnost. Ona su već sada bolesna.

 

- Puno mi znači što su nam prijatelji s Korčule poslali, jer nemamo puno čistog zraka.Šaljem im jedno veliko hvala i želim im da budu sretni, rekla je Tomislava Pali, djevojčica iz Slavonskog Broda.

 

- Cijeli ovaj put sam dobro podnijela, jer u formi sam i kada imate plemeniti cilj i bilo mi je drago biti dio ove prelijepe priče i što sam prenijela pozitivne poruke. Kada su prosvjedi, to se čuje, a meni je ideja bila napraviti afirmativnu priču.U ovoj staklenki je osim zraka i puno ljubavi, jer u akciji je sudjelovalo 300 djece iz dva vrtića s Korčule koja su napravila radove i staklenku. Bili su jako uzbuđeni da pošalju radove brodskoj djeci, ali i poruka njima samima da mogu sudjelovati u kreiranju društva, rekla je Maja Bonačić, triatlonka i psihologinja s otoka Korčule.