Od sinoć je Kazališno koncertna dvorana "Ivana Brlić Mažuranić" opremljena koso podiznom platformom za ulazak osoba u invalidskim kolicima. Samostalni dolazak na kazališne predstave i koncerte osobama s invaliditetom puno znači. 

 "Moramo reći napokon, ali uvijek smo sretni kada se napravi jedan korak naprijed prema samostalnosti i mogućnosti da koristimo sadržaje ovoga grada. Osobe s invaliditetom redovno dolaze na događanja i koncerte u dvoranu, uvijek nam je bilo neugodno i nije to lijep osjećaj kada vas mora nositi nekoliko ljudi, te imate osjećaj kao da ste nepoželjni. Sada se osjećamo dobrodošli. Nažalost nisu samo Grad i Županija problem, kao institucije koje upravljaju raznim ustanovama, jer ima još jako puno zgrada u vlasništvu lokalne samouprave i državnih institucija. Npr. HZZO ima nepristupačnu zgradu, a i oni koji navodno imaju pristupačnu, često imaju nespretno riješen taj problem, poput Vijuša gdje je samo jedan dio dvorane pristupačan. Ili su rampe strme ili uopće nema ničega, pogotovo za objekte u kojima se duže boravi. Primjerice Vijuš nema ni wc-a za invalide, a rampa je na drugoj strani dvorane, no problem se riješava, jedna po jedna institucija", rekla je Gordana Mišković iz Udruge Loco Moto.

Kazališno-koncertna dvorana sredstva za postavljanje kose podizne platforme izdvojila je iz vlastitog poslovanja. 

"Napokon je ostvarena naša davna želja i potreba kako bi pomogli osobama s invaliditetom i uredili kosu podiznu platformu. Prošle jeseni smo jako dobro radili i moram reći da smo uspjeli u vlastitim sredstvima uštediti oko 10 tisuća eura i odlučili novce investirati. Ova investicija je oko 70 tisuća kuna. S obzirom da smo bili u vremenskom kraju financijske godine, nabavili smo cijeli uređaj, postavili u dijelovima, montirali, te drugi dio atesta napravili u siječnju i sada smo ga stavili u pogon, na radost naših gostiju", rekao je Hrvoje Špicer, ravnatelj Kazališno-koncertne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić".