Karla Zirdum je brodska make up artistica, sestra našeg poznatog frizera Marka Zirduma. Bratsko-sestrinska ljubav i poslovno ih je ujedinila. Naime, u frizerskom salonu Ritual by Marko Zirdum zajedno uljepšavaju kose i lica naših Brođana. Karlina velika ljubav je i rad s djecom. Ona je i apsolventica na Učiteljskom fakultetu u Slavonskom Brodu. No, ljubav prema šminkanju u njoj se rodila još od osnovne škole. Prisjeća se kako su prijateljice iz razreda uvijek izražavale želju da ih upravo ona našminka. Ta želja proširila se i na njezinu rodbinu. Upravo članovi uže i šire obitelji bili su njezini prvi modeli. Šminkajući ih shvatila je koliko uživa u samom procesu šminkanja i preobrazbe čovjekovog lica. Najveće zadovoljstvo bilo joj je vidjeti sreću, povjerenje i sigurnost koju su drugi imali predajući svoje lice u njezine ruke. Veli kako joj je i danas najdraže kada klijent izgovori rečenicu: „Radi što god želiš“. 

Karla nastoji nikada ne našminkati klijenta isto. Voli dosezati ono što klijent sam se nikada ne bi usudio. Kada to učini, klijenti su uvijek zadovoljni. Zato joj se uvijek rado i vraćaju.

Ljubav prema šminkanju i bratova ljubav prema uređivanju kose, ujedinila ih je u zajednički biznis. Njihova majka potaknula ih je da svoju želju i ostvare. Majka je inače frizerka i imala je svoj salon dvadeset godina, dok Marko nije promijenio ime salona u Ritual. Tako su njih dvoje, zajedno, već četiri godine u svijetu uljepšavanja ljudi, stavljajući im osmijeh na lice i želju da se iznova vrate. Njih dvoje ulijevanjem povjerenja u druge čine odličan tandem koji uspješno posluje, kako u Slavonskom Brodu, tako i u Zagrebu. Kako je za svaki posao potrebno permanentno usavršavanje, Karla se odlučila na veliki korak. Samo dva sata nakon što je vijest puštena u eter da poznati vizažist slavnih dolazi u London održati seminar, prijavila se kako bi usvojila znanje od velikog znalca. Njegovo ime je Mario Dedivanović. Mario je make up artist, rođen u New Yorku, crnogorskih korijena. Ogromnu slavu stekao je šminkanjem Kim Kardashian čiji je make up artist i danas. Šminkajući Kim, otvorila sam mu se velika vrata u svijet glamura i showbusinessa koja su mu omogućila šminkanje ostalih velikih zvijezda. Održava mnoge seminare širom svijeta kako bi prenio znanje svim onima koji su zakoračili ili bi htjeli ući u svijet vrhunskog make up-a. Što se same tehnike šminkanja tiče, kod svih make up artista su vrlo slične. Mario stavlja naglasak na dobru podlogu. Upravo dobra podloga ključ je besprijekornog izgleda. Ta besprijekorna podloga je tajna koju je prenio Karli i ostalim participantima na londonskom seminaru. Seminar je održan prošli tjedan. Karlin boravak u Londonu bio je dosta ubrzan. Zbog posla koji ju čekao u Hrvatskoj nije si mogla dozvoliti ostati koji dan dulje. Londona je vidjela vrlo malo. No, njezina želja je ostvarena. Sudjelovati na Marijevom seminaru bio je primarni cilj. Seminar je trajao cijeli dan. Dvorana u kojoj se seminar održavao vrvjela je djevojkama koje su došle u potragu za znanjem o make up-u. Tijekom seminara Mario je prenosio sve tajne zanata i time im prenio bogato znanje iz svoje bogate karijere. Šećer na kraju bilo je fotografiranje s Marijem i veliki poklon s različitim kvalitetnim proizvodima od krema do sjenila, pudera. Uistinu prekrasno iznenađenje. Ipak, seminar ne bi bio seminar da se na kraju ovakvog prenesenog znanja ne udijeli i diploma svim polaznicima seminara.

Ohrabrena, naoružana novim znanjem, Karla se vratila u Hrvatsku puna dojmova. Stvaraju se i novi planovi za budućnost. Naime, Karla i Marko spremaju projekt koji će nam najvjerojatnije predstaviti u proljeće 2019. godine.

Za kraj, pitali smo Karlu koji savjet bi udijelila svima koji žele sami ukrasiti svoje lice šminkom. Udijelila nam je dva savjeta. Prvi je da uvijek trebamo težiti svježem izgledu. Drugi savjet je da nije potrebno konturirati svako lice. Osjenčati da, ali zašto težiti da svako lice bude ovalnog oblika? Poručuje da dopustimo licu imati vlastiti identitet.

Tajana Ćosić