Uvodni koncert ovogodišnjeg CMC Slavonija Festa u brodskoj tvrđavi, za Brođane je, kako kažu, “nikad prežaljeni” Rock maraton. Legendarno glazbeno događanje čiju su pozornicu pohodila najveća imena regionalne scene, koje je svoje prvo izdanje imalo u srpnju davne 1988., nastavlja svoj put u petak, 26. kolovoza. Na zasebnoj pozornici postavljenoj u Tvrđavi Brod nastupit će brojna imena brodske i hrvatske rock scene uz dva sjajna headlinera – Judette i Keops. Dakle, na ovogodišnjem Rock maratonu nastupit će brodski bandovi: Suvi The One, Zimmer Frei, Plagijat, Divlji dječak, Brodsky blues band, VIS Cirkus, Kontraefekt te Rockeri iz Nove Gradiške. Publici će se predstaviti i Milost iz Đurđenovca, Hysteria iz Osijeka, Mr Albino iz Zagreba, EoT iz Karlovca, Genova iz Čakovca, Tuđe žene iz Zagreba, te talijanski kantautor The Leading guy. Glavne zvijezde večeri su Judette i Genova.

Podsjećamo, dan kasnije, u subotu, 27. kolovoza, u suradnji s Turističkom zajednicom i Gradom Slavonskim Brodom, CMC televizija predstavlja prvi festival ‘na kontinentu’. Naslanjajući se na višegodišnju tradiciju i iskustva u organizaciji CMC festivala u Vodicama, CMC TV ove godine u Slavonskom Brodu, u Tvrđavi Brod, predstavlja prvo izdanje CMC Slavonija Fest – CMC200.

Barokna pogranična tvrđava na rijeci Savi, ujedno i spomenik nulte kategorije, pretvorit će se 26. i 27. kolovoza u veliku koncertnu pozornicu na kojoj će izvođači u revijalnom, festivalskom dijelu predstaviti nove glazbene uratke. Svoje su nastupe na glavnoj pozornici 27. kolovoza, potvrdili Teška industrija, Adastra, Bang Bang, Buđenje, Emir & Frozen Camels, Saša Lozar, Flyer, Mia, Republika, Regina, En Face, Hard Time, Keops, Dominik Blaževac, Filip Dizdar i Judette.

Naglašeni pop rock izričaj, kao sadašnja i buduća smjernica festivala, dodatno je istaknut izborom koncertnih headlinera festivala, regionalnih atrakcija – beogradskog Van Gogha i legendarnih Majki. Kao što i priliči prvom izdanju festivala, osigurana je vrhunska produkcija, od audio opreme do scenografije, rasvjete i voditelja, a svakako valja spomenuti da će svi izvođači nastupati uživo, što garantira vrhunsku glazbenu koncertnu poslasticu u trajanju od više od 5 sati!

Dakle, 26. i 27. kolovoza CMC Slavonija Fest – CMC200 i Rock maraton upisuju Slavonski Brod na kartu nezaobilaznih ljetnih koncertnih destinacija! Želja je organizatora daCMC Slavonija Fest – CMC200 u sljedećih nekoliko godina preraste u festival koji će nadići lokalnu razinu i postati jedno od značajnih koncertnih događanja na kontinentu koje privlači ljubitelje dobre glazbe iz Hrvatske i regije. 

Mario Jurković/Radio Slavonija