Služba za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ primat će dokumentaciju za smještaj u jednokrevetne sobe u studentskom domu zbog zdravstvenih razloga za akademsku godinu 2018./2019. u ordinacijama prema priloženom popisu i nadležnim liječnicima za pojedine fakultete.

Rok za dostavu molbi i zdravstvene dokumentacije je 27.8.2018. godine. Cilj je utvrditi kontraindikacije za smještaj u jednokrevetnu sobu i te napraviti listu studenata prema težini zdravstvenih teškoća, a bez kontraindikacija za smještaj u jednokrevetne sobe u studentskom domu.
Molbu mogu podnijeti učenici koji su završili srednju školu tekuće godine (brucoši) te studenti visokih fakulteta i visokih učilišta.

Potrebni dokumenti:
-preventivni zdravstveni karton studenta ili srednjoškolca (ako je dostupan);
-postojeća medicinska dokumentacija prema indikaciji;
-stručne upute Službe za školsku i adolescentnu medicinu;
 objava rokova za dostavu zahtjeva (mrežne stranice i oglasne ploče Studentskog centra i Službe za školsku i adolescentnu medicinu).

Postupak:
-preduvjet za podnošenje molbe je nepostojanje zdravstvenih kontraindikacija za boravak u kolektivu (npr. zarazne bolesti);                                -objava rokova za dostavu zamolbi za jednokrevetnu sobu i dostavom medicinske dokumentacije nadležnim liječnicima fakulteta i studentima preko mrežnih stranica Studentskog centra i Službe za školsku i adolescentnu medicinu.

Prednost smještaja u jednokrevetne sobe imaju oni studenti s rangirano težim zdravstvenim teškoćama kojima će boravak u jednokrevetnoj sobi olakšati brigu o bolesti, a da se boravkom u samostalnom smještaju ne dovode u rizik za vlastito zdravlje. Bolesti i stanja za koje nije preporučen smještaj u jednokrevetne sobe zbog potencijalne ugroze zdravlja i/ili života su epilepsija, šećerna bolest, srčane tegobe, recidivirajuće sinkope, vrtoglavice i ostala stanja kod kojih je moguć iznenadni gubitak svijesti.

Izvor: Nastavni zavod za javno zdravstvo

Foto: SCZG