Ajde, potpisat ćemo ugovor, ali otpjevaj nam nešto - rekao je Igor Pamić Mariju, pišu 24sata.hr.

- Šefe, radije ne bih, neugodno mi je. Zapravo, koju želite?

Možeš onu, ‘Bila mi je jedna topla zima’.- Kako ne, šefe?!

I počeo je pjevati. Tako je izgledao sastanak pri potpisivanju ugovora Marija Mioča s Istrom.

- Bila je dobra atmosfera, pa sam rekao Pamiću da Mario ima sjajan glas, da ga mora čuti - prepričao je Davor Šimegi, Marijev zastupnik, koji ga je, na poziv Joze Kljajića, otkrio kao nogometaša.

- Kad sam otpjevao, Pamić mi je rekao: ‘Od sada si kralj’ - ubacio se Mario.

Hajdukovac Ohandza i ja, prijatelja dva...

Karijeru je počeo u Cibaliji, gdje je kao junior bio prvi strijelac lige. Igrao je u Marsoniji, Istri, Sesvetama...

- U Sesvetama sam u napadu igrao s Franckom Ohandzom. U prvih pet kola zabio sam četiri gola, Ohandza dva. Eto, mogu reći da sam bio bolji strijelac od Ohandze, ha, ha... Onda mi je pukao trbušni zid, pauzirao sam, probao ponovno, ali nije išlo. Ostavio sam kopačke, uzeo mikrofon i rekao: ‘Ma fućkaš nogomet, idem u pjevače’ - priča Mario, koji je već snimio nekoliko pjesama, a najnoviju, “Prodala si me”, na YouTubeu je pogledalo više od 50.000 ljudi.

 

Pjeva pred 1500 ljudi

Zašto baš folk?

- U Hrvatskoj ima puno narodnjačkih klubova, a nema Hrvata koji pjevaju folk. U domaćem žanru je konkurencija velika. Imate Hrvate koji pjevaju hip-hop, funky, ali nema nijednoga koji pjeva narodnjake. Plus, kao pjevaču narodnjaka ne treba mi radna dozvola za nastupe u EU, a, primjerice, srpskim pjevačima treba. Volim pjevati i sevdalinke - objašnjava Mario.

Pjeva od malena, a posebno ponosna je obitelj jer može unovčiti ono što je cijeli život radio po kući i pod tušem - pjevao.

- Kažu mi da sam im se popeo na vrh glave - priča kroz smijeh.

Dobar je s Ćorićem

U hrvatskom nogometu, osim ako ste stranac u Dinamu, vrlo teško možete osigurati egzistenciju.

Osjetio je to i Mario.

- Više sam, u ovo kratko vrijeme, zaradio od pjevanja nego od nogometa. Dođete, otpjevate, uredno vam plate. I to je to. U nogometu nije tako. Ali u nogometu sam zaradio ono što malo tko ima, a to je bogatstvo prijatelja. To su ljudi s kojima sam i danas u sjajnim odnosnima. Primjerice, Josip Ćorić, Antin brat, zapravo, pa Rožman... To su mi prijatelji za cijeli život. Pjevao sam i na Ćorićevoj svadbi i baš je bilo zabavno.

Snimio je pet pjesama, a upravo priprema šestu.

U vrlo kratko vrijeme počeli su ga slušati u Srbiji, Bosni i Hercegovini...

- Dok sam igrao nogomet, nije bilo tako. Sad kad pjevam, zaustavljaju me na ulici, zatraže zajedničku fotku, autograme... - završio je Mario.

Dok je trčao hrvatskim travnjacima, sanjao je da će se prodati u inozemstvo. I uspio je. Prodao se - estradi. Na kojoj ga je proslavila pjesma, a kako drukčije - “Prodala si me”.