I gradonačelnik je ovaj vikend trčao fenomenalnu humanitarnu brodsku utrku koju su organizirali Liga protiv raka Brodsko-posavske županije i Saucony škola trčanja ( detaljnije o utrci pročitajte ovdje ). U odličnoj organizaciji, fenomanelanoj sportskoj i izuzetno pozitivnoj atmosferi trčalo je 410 trkača dobnih skupina od 3 pa sve do 82. godine koji su došli i iz drugih gradova Hrvatske pa i iz susjedne BiH, a od  političara uz gradonačelnika trčao je i zamjenik župana brodsko posavske županije Damir Mirković. 

U svijetu je poznato kako moderni političari koji brinu za zajednicu koju predstavljaju i vode, sve više i više prakticiraju slične manifestacije kako bi svojim primjerom pokazali koliko ih i sami uistinu podržavaju. Trčanje, biciklizam, planinarenje....manifestacije u organizaciji društva koje šalju određene poruke, koje su humanitarnog karaktera. 
 
Sve to je puno snažnije ako oni koji su postavljeni glasom građana i koji imaju izuzetno odgovoran zadatak a to je voditi društvo ka boljem sutra stvarajući nove dodatne vrijednosti, dođu i postanu dio priče svojih građana pokazujući kako su i oni u konačnici isto samo građani kao i svi mi.
 
Jer ruku na srce građani na takvim manifestacijama ne traže odijela i kravate, stereotipne govore, presijecanja vrpci i crne limuzine. Da budemo grublji, građanima se bljuje danas na to. Ono što traže je da barem u tim trenutcima politika ne preuzme slavu i bude svoja priča, već da postane dio priče. Dio naše priče.
 
I tako kao što smo napomenuli na početku teksta. Na ovoj brodskoj uistinu fenomenalnoj utrci uz preko 400 trkača su trčali i političari koji su zajedno s građanima trčali utrku  5 km podržavajući ovu hvale vrijednu inicijativu. Na utrci su pokazali javnosti kako ovo nije politička utrka i poligon za nju, te su maknuli na stranu sve političke različitosti jer su ipak iz suprotnih političkih tabora. 
 
 Jedan je Damir Mirković, zamjenik župana Brodsko-posavske županije, a drugi je gradonačelnik, ali ne Slavonskog Broda, nego gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.