Veliko Trnovo u Bugarskoj mjesto je koje je bilo domaćin zanimljivim europskim događanjima, poput građanskog panela u okviru projekta Clicking With Voters i susreta mladih i novinara u okviru Kampanje Tri Europe Direct Informacijska centra iz Bugarske, Hrvatske i Rumunjske. U Bugarskoj su svoj doprinos dali i predstavnici Europe Directa Slavonski Brod, koji djeluje pri Europskom domu Slavonski Brod.
Bugarska je izabrana kao domaćin budući da je završila predsjedanje Vijećem Europe (sljedeća predsjedavajuća je Rumunjska, zatim Hrvatska), a međunarodni susret mladih je bio odlična platforma za razmjenu europskih iskustava i razmišljanja. Mladi su sudjelovali na predavanjima i radionicama o EU institucijama, predsjedavanju Vijećem EU i o njihovoj povezanosti s tim institucijama.
Opći cilj projekta Europskog doma Slavonski Brod Clicking With Voters (Europa za građane) je snažiti europsko građanstvo i poticati na uključivanje, osobito mladih, u sve oblike demokratskog života Europe, pa tako i na sudjelovanje u Europskim parlamentarnim izborima 2019. godine.