U tradicionalnoj predbožićnoj akciji 'Humanitarni vikend 2016', mladi Brođani okupljeni u glasovitu K.L.I.K.A. organizaciju, ovogodišnji su Božić učinili sretnijim i veselijim za deset brodskih obitelji koje žive u skromnim uvjetima.

Podsjetimo, 'Klikovci' su najprije organizirali humanitarni edukativno zabavni kviz u cafe baru Galija, sudionici kojega su prodavali određene stvari koje su sami donijeli, i pečene kobasice koje su donirale mesnica Jagodanović i pekarnica Pracny te na taj način prikupljali novčane priloge među sobom i od građana.
U drugome dijelu akcije organizirano je humanitarno natjecanje u kuglanju, na kuglani Klarić. Sudjelovalo je deset ekipa, u prvome krugu pobijedila je ekipa organizatora - K.L.I.K.A, a u drugom je najbolja bila ekipa Sajkača. U zabavnom dijelu natjecanja sudionicima i posjetiteljima prodavali su pizze.

Sveukupno je prikupljeno 6 tisuća kuna. Tim su novcem 'Klikovci' kupili potrebne namirnice i razdijelili u deset obitelji, koje su odabrali po preporuci župnika brodskih župa na području kojih te obitelji žive.
„Ovo je samo jedna u nizu naših humanitarnih aktivnosti koje inače provodimo tijekom godine. Od srca zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u 'Humanitarnom K.L.I.K.A vikendu i na taj način pridonijeli da ove obitelji kojima smo uručili donacije, imaju veseliji i sretniji Božić“, kaže Dejan Maričić, jedan od organizatora.

Ivica Vlašić